Diari Més

Infraestructures

Els treballs de l'A-7 entre la Móra i la Pobla afectaran a 178 propietaris

Més de 80.000 metres quadrats de Tarragona, Riera de Gaià, Altafulla i Torredembarra seran expropiats per duplicar l’N-340

Imatge d'arxiu de retencions de vehicles a l'N-340, a l'alçada de Roda de Berà.

Els treballs de l'A-7 entre la Móra i la Pobla afectaran a 178 propietarisCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte de perllongament de l’autovia A-7 entre la Móra (Tarragona) i la Pobla de Montornès comportarà l’afectació d’un total de 178 propietats dels termes municipals de Tarragona, la Riera de Gaià, Altafulla i Torredembarra, que sumen més de 80.000 metres quadrats. Seran aquests terrenys els que permetran duplicar l’N-340 –que actualment compta amb un carril per sentit– al llarg de 5,56 quilòmetres, entre la Móra i fins a enllaçar, a Torredembarra, amb l’autopista AP-7. Concretament, 59 terrenys corresponen a Tarragona (amb un total de 27.459 metres quadrats expropiats), 39, a la Riera de Gaià (27.636 metres quadrats), 44, a Altafulla (23.956 metres quadrats) i 36, a Torredembarra (4.038 metres quadrats).

Amb aquesta actuació, valorada en 58,7 milions d’euros, l’Estat disposarà dels terrenys suficients per tal que l’actual carretera N-340 passi a tenir dos carrils en aquest tram de més de cinc quilòmetres, donant continuïtat a l’A-7 que, actualment, arriba fins just la Móra, on l’autovia es transforma en una carretera d’un sol carril de circulació per sentit, tot actuant com a coll d’ampolla. Això genera problemes de congestió en sentit Barcelona, i un alt risc d’accidentalitat, per la qual cosa, des de fa anys, els alcaldes d’aquesta zona del Baix Gaià demanen una solució.

Ara, amb la continuïtat de l’autovia de l’A-7 en aquest tram, se solucionarà part del problema. Malgrat tot, els batlles aposten per un altre camí: que s’aixequin les barreres de l’autopista, aprofitar les infraestructures existents i evitar «un territori trinxat», tal com han anat destacant els alcaldes de la zona, que pensen en la vinyeta com el futur, un sistema que consisteix en pagar una espècie de tarifa plana anual per tenir accés il·limitat a tota la xarxa viària. D’aquesta manera, els camions es desviarien cap a l’autopista i l’N-340 es descongestionaria.

tracking