Diari Més

Roda subvenciona el transport públic als joves que estudiïn fora

S’atorguen ajuts als estudiants que han acabat l’ensenyament obligatori i volen continuar la formació

S'abonarà el cent per cent de la despesa acreditada.

Roda subvenciona el transport públic als joves que estudiïn foraCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Roda de Berà subvencionarà les despeses de transport públic als joves que continuïn estudiant fora del municipi. Així va quedar aprovar durant el darrer ple de l’Ajuntament amb els vots a favor de tots els membres de la corporació, a excepció dels regidors del PSC que es van abstenir. El plenari va donar llum verda a les bases que regularan l’atorgament de subvencions als joves del municipi per tal que puguin finançar els costos del transport públic per cursar estudis reglats no obligatoris en centres públics, com poden ser cicles formatius o estudis universitaris.

A Roda de Berà, una mitjana de 50 nois i noies, segons les dades del departament d’Ensenyament, sol·liciten estudiar fora de Roda de Berà en centres públics un cop han finalitzat la formació obligatòria, i d’aquests, una trentena, s’han de desplaçar cada dia als instituts de Torredembarra o a d’altres punts de la comarca. La despesa del transport en aquests casos ha d’anar a càrrec de les famílies.

L’Ajuntament ha treballat per trobar fórmules i aconseguir ajudar a les famílies i als estudiants i perquè els joves puguin continuar estudiant un cop acaben l’ensenyament obligatori al municipi. Enguany, ha estat possible posar en marxa el projecte gràcies a la donació de 2.500 euros que l’Obra Social La Caixa va efectuar a l’Ajuntament amb aquest objectiu. L’equip de Govern preten que les bases es mantinguin per tal de facilitar l’accés a la formació als rodencs.

Beneficiaris

Podran acollir-se a aquestes subvencions totes aquelles persones d’entre 16 i 25 anys, que cursin estudis reglats no obligatoris en centres públics a on es desplacin mitjançant transport públic col·lectiu de viatges i que compleixin un seguit de requisits com, per exemple, estar empadronades a Roda de Berà amb una antiguitat mínima de dotze mesos o que els ingressos de la unitat familiar no superin els 20.000 euros anuals, entre d’altres requisits detallats a les bases.

L’import de la subvenció serà del 100% de l’import de la despesa acreditada en transport públic des de Roda de Berà o l’estació de Sant Vicenç de Calders, amb un límit de 300 euros per alumne i curs lectiu. Les sol·licituds s’hauran de presentar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà.

tracking