Diari Més

Valls obrirà la temporada de calçotades amb la Jornada Gastronòmica del 25 de novembre

Tres xefs de restaurants amb Estrella Michelin impartiran un showcooking calçotaire a la plaça del Pati

Imatge dels cambrilencs i estrelles Michelin, Arnau i Joan Bosch del Restaurant Can Bosch de Cambrils.

Valls obrirà la temporada de calçotades amb la Jornada Gastronòmica del 25 de novembrecanbosch.com

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Jornada Gastronòmica del Calçot obrirà oficialment, el pròxim dissabte 25 de novembre, la temporada de calçotades de Valls. L'esdeveniment reunirà els principals restauradors de la ciutat, xefes de prestigi, cellers i agricultors a la cèntrica plaça del Pati. Aquest serà l'escenari d'un dels actes centrals de l'edició d'enguany de la jornada: un showcooking, una demostració de cuina en directe amb receptes a base de calçots, protagonitzat per tres xefs de restaurants amb Estrella Michelin: Eduard Xatruch de Disfrutar, de Barcelona; Hideki Matsushisa, de Koy Shunka, també de Barcelona; i Arnau Bosch, de Can Bosch, de Cambrils; així com l'acompanyament de José García Crespo del restaurant vallenc Luga. Abans d'aquest acte, que tindrà lloc a partir del migdia, s'oficiarà l'arrencada del primer calçot de la temporada a càrrec de Joan Bosch, del mateix restaurant Can Bosch de Cambrils, que serà també reconegut posteriorment a l'Ajuntament com Amic de l'Autèntica Calçotada de Valls.

També a la plaça del Pati, i a partir de dos quarts de dotze del migdia, tindrà lloc el Mercat de tastets de Cuina de Calçot i vins de la DO Tarragona –amb la participació de cinc cellers-, en el qual dotze establiments de Valls i de l'Alt Camp prepararan degustacions i racions elaborades amb aquesta modalitat de ceba blanca. Fins a dos quarts de quatre de la tarda s'oferiran fins una desena d'especialitats diferents per 2 euros la tapa o ració, que es podrà acompanyar per una copa de via a 1 euro.

La Jornada Gastronòmica del Calçot està organitzada per l'Ajuntament de Valls, la Denominació d'Origen Tarragona, la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, la Cooperativa Agrícola i l'Associació de Restauradors.

tracking