Diari Més

Restauració

La Diputació de Tarragona restaura un Crist d'ivori del segle XVII per al museu del Monestir de Poblet

L'actuació va a càrrec dels Tallers de Conservació i Restauració de Béns Culturals de l'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa

El president de la Diputació, Josep Poblet, amb l'abat del cenobi, P. Octavi Vilà, i el prior, P. Rafael Barruè veient el Crist d'ivori del s.XVII

La Diputació de Tarragona restaura un Crist d'ivori del segle XVII per al museu del Monestir de PobletCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Crist d'ivori adquirit per Pere Antoni d’Aragó, virrei de Nàpols entre 1666 i 1671, i donat a Poblet per realitzar les exèquies al rei Alfons V el Magnànim, és una de les obres d'art destacades que la Diputació de Tarragona restaura per al nou museu del Monestir de Poblet. La peça representa una de les millors mostres d’escultura barroca sobre ivori a escala europea, i una de les poques mostres d’aquest tipus art a l'Estat.

La restauració d'aquest Crist i de la resta de peces artístiques, 115 en total, va a càrrec dels Tallers de Conservació i Restauració de Béns Culturals de l'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa, que treballa en aquest projecte des d'abans de l'estiu en virtut d'un acord entre la institució i el monestir cistercenc. L'objectiu és assegurar la correcta conservació de la col·lecció d’obres que han de formar part de les noves sales expositives Abat Copons i Abat Mengucho del Museu del Reial Monestir de Poblet. La inauguració d’aquesta ampliació està prevista per a principis de 2018.

El president de la Diputació, Josep Poblet, ha estat rebut per l'abat del cenobi, P. Octavi Vilà, i el prior, P. Rafael Barruè, amb els quals ha fet un recorregut pels espais expositius que s'estan condicionant per acollir les peces al Monestir de Poblet. També han conegut de prop els treballs que duen a terme les restauradores, Carme Clemente, qui també és la coordinadora dels Tallers de Conservació i Restauració de Béns Culturals de l'Escola d'Art de la Diputació, i Amàlia Granell. Així mateix, l'han acompanyat durant la visita la directora de l'escola tortosina, Pilar Lanau, i la cap de Cultura de la Diputació, Pilar Casas.

tracking