Diari Més

Municipal

La Casa de Cultura Blanca d'Anjou obre les portes a l'Hospitalet de l'Infant

El nou equipament acull els mitjans de comunicació municipals, el Casal d’Entitats i el Casal de Joves al poble

Imatge de l'acte d'inauguració de la Casa de Cultura Blanca d'Anjou.

La Casa de Cultura Blanca d'Anjou obre les portes a l'Hospitalet de l'InfantCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant ja ha obert les seves portes. L’acte d’inauguració va tenir lloc aquest dissabte 11 de novembre, quan els assistents van poder visitar el nou equipament que acull els mitjans de comunicació municipals, el Casal d’Entitats i el Casal de Joves.

L’edifici consta de 1.800 m2 de superfície construïda, de planta baixa i dues plantes pis, amb una porció de planta soterrani. Té forma de Uen planta i genera un espai lliure exterior, a mode de plaça, oberta cap al carrer de les Escoles, on hi ha l’accés principal a l’equipament.

Els mitjans de comunicació municipals ocupen part de la planta baixa i part de la planta primera, mentre que el Casal de Joves està ubicat exclusivament a la planta primera. La part corresponent al Casal d’Entitats disposa de cinc locals independents a la planta segona de l’edifici. A la planta baixa hi ha uns espais d’ús general, com són una sala polivalent, una sala taller i una aula d’assaig. I a la planta soterrani hi ha cinc magatzems i un espai per a les instal·lacions de l’edifici. Totes les plantes estan comunicades interiorment mitjançant escales i un ascensor accessible.

Al vestíbul hi ha instal·lat un projecte artístic de Lourdes Fisa. El projecte consta de quatre obres: dues obres treballades en suport de vidre gravades a l’àcid i pintades amb esmalt vitrificat, inserides en els espais d’obertura de la primera planta i inspirades en la figura de la reina Blanca d’Anjou; i dues obres, penjades des del sostre flotant en l’espai, que estan treballades en fibra de vidre i tenen aspecte de pergamí, inspirades en documents reals de l’època.

Espais amb nom propi

El equipament municipal ha estat batejat amb el nom de Casa de Cultura Blanca d’Anjou en homenatge a la mare de l’infant Pere d’Aragó, fundador de l’hospital monumental que va donar peu a l’actual poble de l’Hospitalet de l’Infant.

Hi ha tres espais del nou edifici que també tenen nom propi: la Sala d’actes Ferrer Malet, en homenatge al mestre de cases i responsable de la construcció de l’Hospital Coll de Balaguer de 1354 a 1367; un dels locutoris de l’emissora municipal, en record a Xema Muriente Preciado, cofundador de Ràdio l’Hospitalet de l’Infant; i el local del Grup de Dones Blanca d’Anjou, que manté la placa que ja tenia a les anteriors instal·lacions, en reconeixement a la figura de la Cristina López Bo, fundadora i primera presidenta de l’associació.

Aquest projecte és fruit del concurs d’idees per a la selecció d'un avantprojecte d'un edifici per a acollir els mitjans de comunicació municipals, el Casal d'entitats i el Casal de joves, a l'Hospitalet de l’Infant, que va convocar l’Ajuntament l’any 2014. A aquest concurs s’hi van presentar una dotzena de projectes. El tribunal va triar com a guanyador el projecte titulat Plaça Cívica, signat pels arquitectes Jordi Carreras i Roser Ollé.

tracking