Diari Més

Societat

Homenatge al patrimoni humà

Vila-seca va celebrar ahir el seu tradicional Homenatge a la Gent Gran del municipi

L'homenatge va consistir en una paella i l'entrega d'obsequis als majors de 85 anys.

Homenatge al patrimoni humàC.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes dues-centes persones es van trobar ahir al migdia a l’escola Antoni Torroja i Miret de Vila-seca per homenatjar la gent gran del municipi amb un gran dinar. Usuaris de la Residència Vila-seca, treballadors del centre i gent gran del municipi, tots acompanyats dels seus familiars, es van aplegar al menjador de l’escola per gaudir d’una paella. Tot seguit el Grup Musical Nostàlgia va oferir un recital de música, i tots aquells majors de 85 anys van ser homenatjats amb un petit obsequi. Els avis d’aquesta edat hi estaven convidats, i tota la resta de comensals van pagar un preu popular, que es destinarà a la Marató de TV3, que aquest any es dedicarà a les malalties infeccioses.

La iniciativa d’ahir s’emmarca en la celebració del Mes Internacional de la Gent Gran, que organitza la Residència Vila-seca amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Sílvia Mirete, directora del centre, apuntava que, amb aquest dinar, la voluntat dels organitzadors és compartir un espai de manera intergeneracional. Alhora, Mirete destacava la importància de fer que la gent gran senti que són membres de la comunitat: «Al centre treballem amb un model d’atenció centrada en la persona; l’individu és únic però alhora forma part d’una comunitat i, per això, tenim com a objectiu aconseguir que se’n senti part». És per això que, en el mateix programa del Mes Internacional de la Gent Gran, s’hi inclou un concurs de dibuix escolar que culmina amb una festa i entrega de premis a la Residència, i la decoració del centre amb tots els dibuixos que els nens i nenes han fet per als avis. Als seus dibuixos, els escolars de tercer de primària de les escoles locals mostren com veuen els avis i les àvies, i què els agrada d’ells. Amb aquest certamen, explica la directora del centre, s’aconsegueix que la comunitat entri a la Residència.

Sílvia Mirete apuntava també que el dinar celebrat ahir és, a més, una bona ocasió per homenatjar i conèixer les persones grans que habiten al municipi i que no fan ús del centre residencial. Aquesta és una cita que ja ha esdevingut una tradició a Vila-seca, i que cada any compta amb la presència de l’alcalde Josep Poblet.

El Dia Internacional de la Gent Gran s’escau l’1 d’octubre, però des de fa ja uns quants anys, a la Residència Vila-seca, han convertit l’efemèride en un bon pretext per organitzar tot un plegat d’activitats al llarg del mes d’octubre –i fins ben entrat el novembre. Així, a més del dinar i homenatge a la gent gran i el concurs de dibuix interescolar, han programat cursos i sessions per als professionals, exposicions i petits actes que se celebren en el si de la Residència.

A la Residència Vila-seca hi viuen 65 usuaris. 35 més hi van per seguir processos de rehabilitació, i uns altres 31 en fan un ús ambulatori, de dia. A més, des d’aquest any s’hi ofereix un servei ambulatori dedicat a l’ictus i els danys cerebrals.

Guanyadors del concurs de dibuix de la Residència.

Homenatge al patrimoni humàCedida

tracking