Diari Més

El jutge cita l'exregidora Pradeda per aclarir cobraments sense justificar

Segons l'informe, l'exregidora va percebre rendiments que no va declarar, a més d'altres ingressos en efectiu

Imatge d'arxiu de l'exregidora Laura Pradera.

El jutge cita l'exregidora Pradeda per aclarir cobraments sense justificarACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El titular del jutjat número 1 del Vendrell ha citat a declarar l'exregidora trànsfuga de Torredembarra, Laura Pradeda, per aclarir cobraments sense justificar, han informat a Efe fonts judicials.

L'instructor del cas Torredembarra, que investiga una presumpta trama de corrupció sota el mandat de Daniel Massagué (ex CiU), ha citat a declarar Pradeda el pròxim dia 21 a les deu del matí i l'exalcalde, aquest dijous dia 16 a les dotze del migdia.

Al maig del 2017, el magistrat va encarregar un informe a l'Agència Tributària sobre els moviments patrimonials de Pradeda durant els anys 2009, 2010 i 2011 i el va rebre aquest passat mes d'octubre.

Segons l'informe, l'exregidora trànsfuga va percebre rendiments que no va declarar, a més d'altres ingressos en efectiu i en quantitats menors a 3.000 euros, pel que no es pot determinar el seu origen.

El jutge investiga un presumpte delicte de suborn, denunciat per Montse Gassull, exregidora d'ERC a Torredembarra que va destapar la presumpta trama de corrupció que ha derivat en el cas 3 %, de finançament irregular de l'extinta CiU.

Segons la denúncia de Gassull, Massagué va oferir 40.000 euros i un amarratge de vaixell a Pradeda a canvi que ella votés a favor de demanar un crèdit de 5 milions per acabar el Teatre Auditori de Torredembarra.

A la reunió, també hi era el marit de Pradeda i l'empresari Rafael Jiménez Onieva, que hauria gravat la trobada i l'hauria explicat posteriorment a Gassull, qui va denunciar els fets el 2013 a la Guàrdia Civil i a la Fiscalia.

Per aquests motius, el jutge, a més de citar Massagué i Pradeda, demana al consistori de Torredembarra que certifiqui si es va celebrar el ple per demanar el crèdit per a l'Auditori.

L'any 2007, l'equip de govern de Torredembarra (PSC-ERC) va adjudicar les obres del Teatre Auditori a l'empresa Trascornejo per 3,2 milions i un termini d'adjudicació d'onze mesos.

L'any 2008, Daniel Massagué va presentar una moció de censura contra el socialista Manuel Jiménez i la va guanyar gràcies al vot trànsfuga de Pradeda, pel que va ser expulsada poc després del PSC.

Pradeda va ocupar la cartera d'Obres Públiques i va ser responsable de les obres del Teatre, fins que Massagué la va expulsar de l'equip de govern el 2010.

tracking