Diari Més

El documental 'Baix a Mar', seleccionat al Festival Memorimage

L’audiovisual, que tracta sobre els estius a Torredembarra del 1920 al 1940, es projectarà al Bràvium Teatre de Reus el proper 9 de novembre

Captura del documental 'Baix a Mar. Els estius a la Torredembarra dels anys 20 als 40 del segle XX'

'Baix a Mar', un documental sobre els estius a Torredembarra del 1920 i el 1940Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El documental Baix a Mar. Els estius a la Torredembarra dels anys 20 als 40 del segle XX ha estat seleccionat al Festival Memorimage de Reus. Aquest audiovisual, amb guió i direcció de Maria Roig, tracta sobre els estius a Torredembarra del 1920 al 1940. Està produït per l’Arxiu Municipal de Torredembarra amb la col·laboració de la Unitat d’Investigació del Cinema de la Universitat Rovira i Virgili.

L’audiovisual s’emetrà al Bràvium Teatre de Reus el proper 9 de novembre a les 20.45h. Cal recordar que aquest documental ja va ser el guanyador a la Millor producció de les comarques tarragonines de la 10a edició (2017) del Festival Internacional de Cinema en Català, Fic-Cat, de Roda de Barà.

Memorimage – Festival Internacional de Cinema de Reus - és un festival que se centra exclusivament en pel·lícules que utilitzen imatge d’arxiu, amb el fi de fer visible la importància de la recuperació i conservació del patrimoni audiovisual, així com el valor de la imatge en la configuració de la memòria individual i en la col·lectiva. Des de l’any de la seva fundació i primera edició al 2005 fins avui, el Memorimage ha seguit creixent i consolidant-se com a Festival de referència en matèria d’arxiu, sent reconegut per la UNESCO amb el qualificatiu d’interès cultural. Memorimage és una iniciativa que neix de la mà de CINEMA-RESCAT, una entitat sense ànim de lucre que té com a principal objectiu la recerca i la recuperació del patrimoni cinematogràfic.

L'Arxiu Municipal de Torredembarra continua en campanya oberta per captar fons fílmics i agraeix la col·laboració en l’aportació de pel·lícules domèstiques (tant si és Super8, com vídeo, com digital) perquè en el futur també seran documents històrics de Torredembarra.

tracking