Diari Més

Meteorologia

Arriba la pluja i el fred a Catalunya a partir de demà dissabte

Tarragona registrarà diumenge i dilluns ratxes de vent molt fortes que podran arribar als 90 quilòmetres per hora

Cortines de pluja des de la Selva del Camp.

La pluja deixa registres de fins a 40 litres en mitja hora al terç sud de CatalunyaBruno LeNoir/ Twitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les pluges i un descens brusc de les temperatures arribaran a partir de demà a Catalunya, segons ha alertat avui la delegació territorial de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) a Catalunya.

Segons els meteoròlegs, la borrasca centrada a l'oest de Galícia que està afectant a tota la Península Ibèrica travessarà Espanya amb un front fred associat i afectarà a Catalunya a partir de demà dissabte.

Aquesta situació meteorològica donarà lloc a Catalunya a abundant nuvolositat i a precipitacions generalitzades durant dissabte, i localitzades al Pirineu i el nord-est diumenge.

Durant dissabte, les pluges podran ser localment fortes en el litoral i prelitoral, i durant diumenge seran localment fortes en la meitat oriental i moderades al Pirineu de Lleida.

Segons el pronòstic de l'AEMET, dilluns s'esperen precipitacions al Pirineu de Lleida que poden ser localment moderades.

La cota de neu seguirà per damunt dels 2.200 metres dissabte i diumenge anirà descendint progressivament fins als 1.000 metres, mentre que dilluns la cota de neu pot baixar fins als 800 metres, de manera que s'espera la primera nevada important de la temporada.

La borrasca també comportarà un descens progressiu i generalitzat de les temperatures des de demà i fins a dimarts que ve.

Dilluns les gelades afectaran a bona part del Pirineu i Prepirineu i dimarts també a zones de la Depressió de Lleida i Depressió Central de Barcelona, mentre que les gelades nocturnes es prolongaran durant bona part de la setmana.

Els vents seran variables i fluixos dissabte i predominarà el nord-oest moderat diumenge, quan hi haurà vents forts amb ratxes molt fortes al sud deTarragonai l'Empordà.

Dilluns seguiran els vents forts al Pirineu, Empordà i sud deTarragonaamb ratxes que poden arribar als 90 quilòmetres per hora.

tracking