Diari Més

Reus Transport licita el contracte per renovar la flota d'autobusos

Actualment la flota consta de 13 autobusos i 2 microbusos, amb una antiguitat mitjana de 9 anys

Una imatge d'un dels vehicles de Reus Transport.

Reus Transport licita el contracte per renovar la flota d'autobusosCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa municipal Reus Transport ha publicat aquest dimarts, 31 d’octubre al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona, la licitació del contracte per a la renovació complerta de la flota de vehicles del servei de transport públic urbà. El consell d'administració de l'empresa va aprovar el plec de condicions el passat 10 d’octubre; i en el mateix acord, se sol·licitava a l’Ajuntament el finançament necessari per fer front a la despesa plurianual de renovació de la flota.

La previsió és adquirir 13 vehicles nous –de 12 metres– i el plec de condicions preveu diverses opcions: l’arrendament dels vehicles durant 10 anys, amb manteniment i la cobertura de riscos inclosos; i la compra, també amb mateniment i cobertura de riscos durant 10 anys. Quan finalitzi el procés de licitació, segons les ofertes presentades i les possibilitats de finançament, s’escollirà l’opció més adient.

El pressupost de licitació del contracte, que inclou el subministrament, el manteniment i l’assegurança dels vehicles durant 10 anys és de 8.408.344 euros en cas d’arrendament i de 7.426.584 euros en cas de compravenda.

El procés de renovació de la flota planteja el lliurament d'unitats de forma esglaonada, per permetre que l'aportació municipal no s'hagi de fer de cop. Està previst que l'adjudicació es faci entre final d’any i principis de 2018.

El lliurament de les noves unitats s'ha programat amb el calendari següent:

5 unitats el novembre de 2018

5 unitats el febrer de 2019

3 unitats el juny de 2020

Actualment la flota de Reus Transport consta de 13 autobusos i 2 microbusos, amb una antiguitat mitjana de 9 anys. El servei actual obliga a realitzar aproximadament 65.000 km/any per vehicle. Si s'extrapola el quilometratge realitzat pels vehicles respecte al quilometratge òptim, determina una antiguitat superior a la real, amb una mitjana de 10,74 anys, edat resultant després de tenir en compte l'ús de cada autobús.

L'informe tècnic d'anàlisi de la flota actual conclou que l'envelliment dels vehicles comporta un increment important d'incidències del servei per avaries mecàniques i elèctriques de totes les unitats, i aquest fet pot tenir conseqüències en l'eficiència del servei per un major temps de manteniment. Tècnicament es considera que ara és un moment òptim per renovar flota amb l'objectiu de reduir el consum de combustible, estalviar en la partida de manteniment durant els primers anys de vida dels nous vehicles i reduir considerablement el temps d'immobilització al taller.

tracking