Diari Més

Quaranta ajuntaments es reuniran a Torredembarra per treballar per la memòria històrica

La III Trobada d'Ajuntaments de la Xarxa Mai Més tindrà lloc el proper 3 de novembre al Casal Municipal

Imatge d'arxiu del memorial Esteve Cañellas realitzat el passat juny.

Quaranta ajuntaments es reuniran a Torredembarra per treballar per la memòria històricaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Casal Municipal de Torredembarra acollirà, el proper divendres 3 de novembre, la III Trobada d’Ajuntaments de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme Mai Més, impulsada per l’Amical de Mathausen i altres camps. Aquesta trobada consolida una xarxa de municipis amb l’objectiu de treballar per la memòria i dotar d’eines als ajuntaments per a prevenir el feixisme i defensar els Drets Humans.

Aquesta nova trobada vol ampliar l’àmbit territorial de la Xarxa i créixer a tot l’estat, amb la incorporació de nous municipis i la signatura de nous convenis entre ajuntaments i Amical. A Torredembarra la Xarxa debatrà sobre la organització municipal per a fer front al desenvolupament de les polítiques públiques de memòria. Es tractarà l’organització política, suports tècnics, pressupost i programes sobre els espais de memòria de les ciutats; la definició, ordenació i difusió dels recursos didàctics; les experiències municipals al servei dels tècnics i electes municipals; el Treball en Xarxa i la coordinació intermunicipal; i el suport municipal als centres de secundària per poder arribar als joves.

En aquesta nova trobada, Jordi Guixè, director de l’Observatori Europeu de la Memòria, farà una ponència sobre La memòria històrica i el seu encaix en el present. Una mirada a les experiències europees, i es presentaran les experiències municipals de Tarragona, Manresa i Xàtiva.

També està previst un Homenatge als deportats i deportades al monument al deportat de Torredembarra Esteve Cañellas, al Parc de cal Llovet, amb una ofrena floral. La visita al Refugi antiaeri i al Patronat Antoni Roig de Torredembarra clourà la trobada.

tracking