Diari Més

Tots Sants

Vila-seca inaugura l'ampliació del cementiri en el seu 125è aniversari

L’arquitecte, Anton Pàmies, va explicar el projecte que s’ha dut a terme i es va realitzar una ofrena

Representants del consistori van fer una ofrena a la tomba on són les despulles d'antics cementiris.

Vila-seca inaugura l'ampliació del cementiri en el seu 125è aniversariCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cementiri de Vila-seca s’omplia, aquest dimecres, de visitants i flors. Coincidint amb la tradicional jornada de Tots Sants, l’Ajuntament celebrava també la inauguració de la reforma i ampliació del camp sant amb el descobriment d’una placa i una ofrena floral. L’esdeveniment coincidia, de fet, amb la celebració del 125è aniversari de la construcció de l’actual cementiri.

Després d’escoltar les explicacions sobre el projecte per part de l’arquitecte responsable, Anton Pàmies, l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, acompanyat de representants de totes les formacions que integren el consistori, van realitzar una ofrena floral a la tomba on reposen les restes dels antics cementiris del municipi, al mateix temps que un violoncel·lista interpretava El Cant dels Ocells de Pau Casals. Va ser un acte senzill d’homenatge, al mateix temps que se celebra, enguany, l’aniversari d’aquest equipament.

Els treballs

L’Ajuntament de Vila-seca ha realitzat tot un seguit d’obres pressupostades en 450.000 euros al cementiri. En aquesta primera fase dels treballs, s’ha rehabilitat el cos principal del cementiri, s’han adequat els paviments i l’accessibilitat del recinte, s’han eliminat les barreres arquitectòniques, s’han renovat les xarxes de sanejament i de la resta d’instal·lacions, s’han rehabilitat les parets i sostres de nínxols i també s’ha adequat l’accés del tanatori municipal. L’Ajuntament de Vila-seca també ha construït nous nínxols a la part posterior del recinte. Amb un cost de 130.000 euros, s’han fet 84 nous nínxols, la vorera del nou espai i s’ha instal·lat una font.

Al matí, es va descobrir una placa commemorativa.

Vila-seca inaugura l'ampliació del cementiri en el seu 125è aniversariCedida

tracking