Diari Més

El govern espanyol cessa Òscar Peris i Xavier Pallarès

Són dos dels múltiples cessats en el marc de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució

Òscar Peris.

Òscar Peris

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres del govern espanyol, celebrat de manera extraordinària aquest dimarts a la tarda, va acordar cessar, entre d'altres, Òscar Peris, delegat territorial del Govern a Tarragona i Xavier Pallarès, delegat territorial del Govern a les Terres de l'Ebre. També destaca el cessament del secretari general de Vicepresidència i d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Lluís Juncà. Ho va fer en aplicació de l'article 155 de la Constitució, de supressió de l'autonomia de Catalunya.

Juncà havia estat nomenat el 24 d'octubre en substitució de Josep Maria Jové, cessat al seu torn pel Govern de la Generalitat, encara no destituït en virtut del 155, amb l'objectiu de protegir-lo del Tribunal Constitucional (TC), ja que se li havia imposat una multa de 12.000 euros diaris. Al costat de Juncà i dels delegats de Tarragona i Terres de l'Ebre el govern espanyol també va cessar els delegats territorials del Govern a Barcelona, Girona, Lleida, Catalunya Central i Alt Pirineu i Aran i al director de l'Institut d'Estudis de l'Autogovern.

Els altres cessats són Miquel Àngel Escobar, delegat territorial del Govern a Barcelona; Eudald Casadesús, delegat territorial del Govern a Girona; Ramon Farré, delegat territorial del Govern a Lleida; Laura Vilagrà, delegada territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, i Rosa Amorós, delegada territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran. De la seva banda, el director de l'Institut d'Estudis de l'Autogovern, també cessat, és Carles Viver Pi-Sunyer.

D'altra banda, el Consell de Ministres també va acordar la supressió de la Secretaria per al desenvolupament de l'autogovern, de l'Oficina per a la millora de les institucions d'autogovern i de la Comissió interdepartamental per al desenvolupament de l'autogovern.

tracking