Diari Més

Sara Nicolás, del Voramar d'Altafulla, guanya I Concurs Millor Arròs d'Espanya

La competició, organitzada per la FEHR i la Federació de Cuiners i Rebosters d'Espanya s'ha celebrat aquest dimarts a Madrid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un arròs cremós amb bolet xiitake i presa ibèrica amb maionesa de foie ha estat elegit avui com el millor d'Espanya i el firma la jove cuinera Sara Nicolás, del restaurant Voramar, ubicat en una masia a Altafulla, que s'ha imposat a cinc finalistes més.

Impulsat per la Federació Espanyola d'Hostaleria (FEHR) i per la Federació de Cuiners i Rebosters d'Espanya (FACYRE) amb el suport d'Unilever Food Solutions, per a la final d'aquest I Concurs Millors Arrossos d'Espanya, celebrada avui a Madrid, es van classificar sis cuiners d'Andalusia, Castella-la Manxa, Castella-Lleó, Catalunya, Canàries i Comunitat Valenciana.

El jurat, integrat entre d'altres per Kiko Moya (L'Escaleta, Alacant) i Mario Sandoval (Coque, Madrid), tots dos amb dues estrelles Michelin, ha avaluat textura, nivell de cocció, presentació i originalitat de les receptes.

Per a la guanyadora, «el punt de cocció i usar ingredients de primera qualitat» són claus per elaborar un bon arròs i confia que els comensals del Voramar, un restaurant familiar obert fa deu anys a peu de platja a Altafulla (Tarragonès), també considerin el guanyador el millor d'Espanya, ja que l'incorporarà a la seva carta, on n'ofereixen d'altres com el negre o el caldós de llamàntol, segons ha explicat a Efe.

Àngels Solans, directora general d'Unilever Food Solutions, ha subratllat l'alt nivell de participació, però també «l'originalitat, la feina i l'alt nivell dels restauradors, que demostra una vegada més el bon moment que viu la gastronomia i hostaleria del nostre país».

A Espanya es consumeixen sis quilos d'arròs per persona i any, una xifra superior a la mitjana europea, que és de 4,7 quilos, i existeix un ampli receptari, més enllà de la paella.

Sara Nicolás, la responsable del que està considerat millor arròs de l'Estat.

Sara Nicolás, del Voramar d'Altafulla, guanya I Concurs Millor Arròs d'EspanyaEP

tracking