Diari Més

L'abstenció del PP possibilita al Vendrell que el nom d'un carrer es rebategi com a 'Primer d'Octubre'

Imprevisiblement, la proposta, presentada al ple per la CUP, s'aprova per la mínima, amb 7 vots favorables, 6 en contra i 8 abstencions

Imatge del carrer General Prim del Vendrell.

L'abstenció del PP possibilita al Vendrell que el nom d'un carrer es rebategi com a 'Primer d'Octubre'Google

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aprovació insòlita al ple del Vendrell d'una moció de la CUP, gràcies a l'abstenció del PP. En el ple ordinari celebrat aquest dimarts 31 al matí, el grup municipal de la CUP ha presentat la proposta de canviar el nom del carrer General Prim pel de Primer d'Octubre, arran el dia del referèndum que va omplir aquest carrer de milers de vendrellencs per al recompte final de vots. La moció ha estat llargament debatuda, amb alguns moments de tensió, precisament entre els portaveus de la CUP i el PP. Malgrat tot, els populars, de forma imprevista, s'han abstingut en la votació, la qual cosa ha facilitat que la moció hagi prosperat. El text ha rebut 7 vots favorables -PDeCAT, Som Poble (CUP), ERC i d'un regidor no adscrit-, 6 en contra -PxC i C's- i 8 abstencions -PSC, Sí se puede i PP-, en un consistori, amb un total 21 regidors, on hi ha un govern sociovergent en minoria i una oposició fragmentada amb sis grups polítics.

En la moció presentada per la CUP es recull que al carrer General Prim és on va quedar el darrer col·legi electoral obert -a Benestar Social i Família-, que això va fer que s'hi concentressin milers de vendrellencs i que el carrer ha esdevingut «un símbol de germanor, fraternitat, llibertat, dignitat, democràcia i empoderament de la ciutadania». El seu portaveu, Rubén Suan, també ha remarcat el simbolisme de treure el nom d'un militar per rebatejar el carrer amb el nom de 'Primer d'Octubre'.

PxC i C's han criticat la proposta, on creuen que s'ha actuat amb massa «pressa» en voler canviar el nom del carrer, i que aquestes modificacions han de venir avalades pel curs de la història, i no pas perquè «estigui de moda», ha dit la portaveu del grup taronja, Maria Luz Ramírez. «Com el nom d'un fill, és perquè n'estigui orgullós ja que li durarà molt temps», ha dit. «I és massa aviat, encara hi ha dolor, no és el moment, és una decisió precipitada, un disbarat, i un atreviment irresponsable», ha afegit.

El portaveu del PP i la CUP també han protagonitzat un intercanvi d'opinions que ha acabat amb alguna pujada de to, i el portaveu cupaire ha titllat d'«hipòcrita» al popular. Per la seva banda, el PDeCAT, Sí se puede i ERC han donat suport a la iniciativa, si bé han apuntat que el més idoni hauria estat consultar-ho prèviament als veïns del carrer. Per la seva banda, des del PSC s'ha argumentat la seva abstenció pel fet que la proposta «s'hauria d'analitzar dins del procediment establert per l'Ajuntament».

Durant el plenari, en el qual s'han debatut una dotzena de punts, també ha quedat aprovada, per àmplia majoria, una moció d'ERC de condemna a la brutalitat policial de l'Estat a Catalunya. Els republicans, però, han demanat retirar de l'ordre del dia una segona moció en la qual es demanava nomenar 'persona non grata' al rei Felip VI. La retirada l'han fet «per ordre de la seu nacional», ha dit la portaveu Eva Mata. També han quedat fora de l'ordre del dia les ordenances fiscals, a petició del mateix govern.

tracking