Diari Més

Els elements populars se sumen als actes del 30 d'Octubre de Salou

El municipi va celebrar, ahir, els actes centrals de la commemoració de la segregació

Les famílies van saludar i interactuar amb els elements populars que ahir van sortir en cercavila.

Els elements populars se sumen als actes del 30 d'Octubre de SalouCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salou ha viscut aquest cap de setmana els actes centrals de la Festa Major del 30 d’Octubre, que commemora els 28 anys de la segregació respecte Vila-seca. Dimecres passat, l’exconseller d’Interior de la Generalitat, Jordi Jané, va protagonitzar el pregó i, divendres, el municipi encetava els dies centrals de la festivitat amb actes per a tots els públics, el 25è aniversari de la Biblioteca Pública, el lliurament dels Premis Superlectors o la Lan Party. Dissabte, es van celebrar els 25 anys del Coro Vasco Amalur o la cercavila de foc i, ahir, va ser el torn dels elements populars amb la tradicional cercavila pel centre de Salou, un esdeveniment que es va realitzar després de l’esmorzar popular, la missa solemne i l’ofrena floral del matí enmig d’un conjunt d’actes que ja formen part de la tradició festival de la festa que commemora la Segregació de Salou.

Aquest esdeveniment ha comptat amb la participació dels elements més populars del municipi, entre els que no han pogut faltar, els Canons d’en Pascual, les Bruixes «Latemó» i els Diables Maleïts, els Gegants, els Nanos, la Mulassa, el Ball de Bastons, el Ball d’Espases i el Ball dels Pastorets; així com la Morena i els Grallers de Tarota. També hi van ser presents la Societat de Pescadors Santa Maria del Mar i la Geganta de l’Escola Elisabeth.

La concentració, que es va iniciar al passeig Jaume I a dos quarts d’una del migdia, va començar la desfilada pel carrer Barcelona, sota l’atenta mirada de molt curiosos, i seguit d’un tomb pel nucli antic del municipi, fins arribar a l’església Santa Maria del Mar. Després, es va reprendre pel carrer Barcelona de nou, passant pel carrer Francolí, i va finalitzar a la plaça de la Pau, on tots els assistents van poder gaudir dels últims espectacles al ritme dels instruments populars de percussió i vent. A més, durant el recorregut, molts dels més petits de la casa van voler regalar el seu xumet a la Morena de Salou, per demostrar que ja comencen a créixer.

Els actes, continuaran avui amb la paella popular al Parc Manuel Albinyana. Tot seguit, es farà el llançament de coets. Paral·lelament, els més joves podran participar durant el matí a la Festa del Panellet, on podran fer elaboracions pròpies, per celebrar la Castanyada. D’altra banda, demà dimarts es durà a terme un conjunt d’activitats relacionades amb Halloween, amb la projecció, a les cinc de la tarda, de la pel·lícula Los Boxtrolls, o la desfilada zombi.

tracking