Diari Més

Cultura

Vilanova de Prades es prepara per celebrar la 43a Castanyada

La festa està declarada d’interès comarcal

Imatge dels gegants durant la festa de la castanyada d'altres anys.

Vilanova de Prades es prepara per celebrar la 43a CastanyadaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vilanova de Prades es prepara per celebrar la 43a edició de la Festa de la Castanyada –declarada d’interès comarcal en aquest cas– aquest cap de setmana 28 i 29 d'octubre. Un dels actes més esperats és el Mercat de productes del camp.

A partir de les nou del matí del diumenge 29, els visitants podran gaudir de la 32a edició del mercat amb l’esmorzar popular i amb tot de parades de productes locals com castanyes, patates, conserves naturals, vi, i d’altres productes d’artesania d’arreu del territori. A més, durant la celebració del mercat, hi haurà la mostra de cultura popular i cercavila, que aquest any comptarà amb la participació dels gegants Gorg i Spluc i els grallers de l’Espluga de Francolí, acompanyats dels nous gegantons Terra i Pastor, a més de l’actuació de la colla castellera, Torraires de Montblanc.

L’Ajuntament espera, en aquesta ocasió, superar les xifres d’anteriors edicions i arribar als més de 2.000 visitants, 1.000 entrepans venuts i gairebé mitja tona de castanyes cuites i servides.

L’organització de la festa demana la col·laboració de tota persona que ho desitgi amb un petit donatiu per fer realitat el gegant de la localitat i que podrà fer durant la celebració del Mercat i que ja és pràcticament una realitat.

D’altra banda, el passat dissabte 21 ja es va inaugurar la 5a exposició de pintura col·lectiva Homenatge Àngel García, preparada un cop més pel veí Rafael Núñez i dedicada també al veí Àngel García, que va aplegar una trentena de persones.

Durant la inauguració es van escoltar els parlaments de Rafa Núñez, i de l’alcalde, Artur Miró, tot acompanyat d’un brindis i piscolabis inaugural. L’exposició es podrà visitar durant aquest cap de setmana. Els visitants podran gaudir d’obres de diferents estils i tècniques.

tracking