Diari Més

Empresa

Les vendes i els beneficis de BASF creixen considerablement en el tercer trimestre de 2017

La companyia segueix preveient un creixement significatiu en vendes pel 2017, EBIT abans d'extraordinaris i EBIT

Les vendes del Grup Basf augmenten fins als 15.600 milions d'euros durant el tercer trimestre.

Les vendes i els beneficis de BASF creixen considerablement en el tercer trimestre de 2017BASF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup BASF ha registrat un significatiu increment de vendes i beneficis en el tercer trimestre de 2017. «El desenvolupament positiu de la demanda ha continuat en el tercer trimestre de 2017. Aconseguim un sòlid creixement en volum, fins i tot en comparació del mateix trimestre de l'exercici anterior, que ja va ser notable», ha afirmat el president de la Junta Directiva de BASF ES, Kurt Bock.

Les vendes del Grup BASF van augmentar en un 9 % en comparació amb el mateix trimestre de l'exercici anterior i es van situar en 15.300 milions d'euros. Això pot atribuir-se principalment al bon desenvolupament dels volums, així com a l'increment significatiu dels preus de venda en el segment Chemicals. Les vendes també van créixer gràcies al negoci de Chemetall, adquirit el desembre de 2016. Tots els segments van registrar efectes de divises lleugerament negatius.

La notable contribució del segment Chemicals va elevar el resultat de les operacions (EBIT) abans d'extraordinaris en 244 milions d'euros, situant-ho en 1.800 milions d'euros. BASF va registrar una lleugera disminució en l’EBIT abans d'extraordinaris en el segment Oil & Gas i un descens considerable en la resta de segments i en Other, principalment com a conseqüència de l'augment de preus de les matèries primeres.

L’EBIT del tercer trimestre inclou uns extraordinaris nets de 198 milions d'euros, després de marcar menys 52 milions d'euros en el mateix trimestre de l'exercici anterior. Això s'ha degut de principalment al resultat en el segment Performance Products derivat de la transferència del negoci de productes químics de cuir de BASF al Grup Stahl. En conseqüència, l’EBIT va passar d'1.500 milions d'euros a 2.000 milions d'euros.

En comparació del mateix trimestre de l'exercici anterior, el resultat de les operacions abans de depreciació, amortització i extraordinaris (EBITDA abans d'extraordinaris) va augmentar en 303 milions d'euros, situant-se en 2.800 milions, i l’EBITDA va créixer en 570 milions d'euros, situant-se en 3.000 milions d'euros.

El resultat net va ascendir a 1.300 milions d'euros després d'un augment de 448 milions d'euros. Els beneficis per acció van ser d'1,45 euros en el tercer trimestre de 2017, enfront dels 0,97 euros del mateix trimestre de l'exercici anterior. Els beneficis per acció ajustats per extraordinaris i amortització d'actius intangibles van ascendir a 1,40 euros (mateix trimestre de l'exercici anterior: 1,10 euros).

En els primers tres trimestres de 2017, l'efectiu procedent d'activitats d'explotació va augmentar en 1.800 milions d'euros respecte al mateix període de l'any anterior, fins a situar-se en 7.600 milions d'euros. Això es deu principalment a l'augment del resultat net. El cash-flow va passar de 2.900 milions a 5.000 milions d'euros en els primers nou mesos de 2017.

Previsió per al 2017

El Grup BASF ha elevat lleugerament les seves expectatives per al panorama econòmic mundial de 2017 (s’indica el pronòstic de l'Informe Financer Semestral de 2017 entre parèntesi):

  • Creixement del producte interior brut: 2,8 % (2,5 %)
  • Creixement de la producció industrial: 3,1 % (2,5 %)
  • Creixement de la producció química: 3,4 % (3,4 %)
  • Taxa de canvi intervé entre l'euro i el dòlar d'1,10 dòlars per euro (1,10)
  • Preu mitjà del petroli Brent per a l'exercici de 50 dòlars per barril (50)

«Per a la segona meitat de 2017, preveiem que l’EBIT del Grup BASF abans d'extraordinaris superi considerablement el nivell de la segona meitat de 2016», ha confirmat Bock. «Estem mantenint la nostra previsió de vendes, d’EBIT abans d'extraordinaris i d’EBIT per tot l'exercici 2017: la nostra previsió és que augmentin considerablement. El mateix passa ara amb l’EBIT després del cost del capital, que ja pronostiquem prèviament que augmentaria lleugerament».

tracking