Diari Més

Salou aprova una moció contra el 155 i l'empresonament de Cuixart i Sànchez amb el suport socialista

El text ha quedat aprovat per 15 vots a favor i els 6 en contra de Ciutadans i PP

Moment de la votació de la moció contra el 155 al ple de l'Ajuntament de Salou.

Salou aprova una moció contra el 155 i l'empresonament de Cuixart i Sànchez amb el suport socialistaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Salou ha aprovat, per la via d'urgència, una moció en la qual demana l'alliberament dels líders de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, durant el ple que se celebra al migdia i es demana que no s'apliqui l'article 155. La moció, consensuada però sense el suport de Ciutadans i el Partit Popular, quedava aprovada per 15 vots a favor, entre aquests el del grup socialista –a l’equip de govern– i sis en contra.

El PP i Ciutadans han votat en contra d'aquesta moció després que el portaveu dels populars, Mario Garcia, hagi qüestionat el contingut i la «urgència» de la moció, tenint en compte –segons ell– que el 155 es va activar en el moment que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va respondre el requeriment de l'executiu de Mariano Rajoy. «Vostès no poden dir, primer que respecten les decisions judicials per després exigir que es revisi la interlocutòria i s'alliberi a Cuixart i Sànchez», afegia en referència al contingut del text.

El regidor de Ciutadans, José Angel Susín, per la seva banda, assegurava que «si no hi ha un diàleg constructiu, és per les dificultats que ha posat Carles Puigdemont». «Hi ha diverses mentides que es parlen sobre aquest assumpte. Sobre el delicte, ningú els ha imputat un delicte, se'ls pren declaració per uns fets i, posteriorment a la investigació, el fiscal apunta el possible delicte... La primera mentida és que estan investigats per un delicte de sedició. La llei empara la seva presó provisional. Altra mentida: que són presos polítics. No estan a presó per les seves idees, sinó per uns fets concrets que apareixen a l'auto», afegia.

Susín criticava que Pere Granados s'hagués concentrat a les portes de l'Ajuntament com a alcalde - i no en nom del seu partit- demanant la revisió de la interlocutòria sobre Sànchez i Cuixart, recriminació que el batlle va refusar iradament. Pel que fa a la petició d'alliberament de Sànchez i Cuixart, Granados responia contundentment: «Si no tenim dades suficients per poder criticar aquesta resolució, vostè tampoc les té per defensar-la. Això no és un dogma de fe». De fet, el regidor de Cs i l'alcalde, com a advocats de formació i de professió que són tots dos, es van enganxar en un debat de caràcter jurídic. «Els problemes polítics s'arreglen amb política», sentenciava Granados.

«Entenem que l'aplicació del 155 no aportarà la solució al problema, sempre hem apostat per una solució que passi pel diàleg. El 155 no fa bé a Espanya ni fa bé a les institucions catalanes. Els danys poden ser irreversibles», va dir el portaveu del grup municipal socialista, Antoni Brull.

Benet Presas, portaveu del PDeCat, i del grup municipal de CiU, puntualitzava envers les crítiques sobre la urgència que «voldria corregir, quan arranca tot, formalmente, és el dissabte 21. S’ha fet un esforç que el senyor Bouquet ha agraït abans i valoro molt l’esforç que s’ha fet per consensuar aquesta moció».

Antoni Brull, del PSC, ha votat a favor de la moció contra el 155.

Salou aprova una moció contra el 155 i l'empresonament de Cuixart i Sànchez amb el suport socialistaCedida

tracking