Diari Més

Municipal

L'Ajuntament de Salou rebaixa l'IBI un 2% i congela la pressió fiscal

S’aplicaran un seguit de bonificacions a les famílies amb menys recursos i es mantenen els ajuts als majors de 65 anys

Pla general dels regidors de l'Ajuntament de Salou votant a favor de la moció contra la turismofòbia en el ple extraordinari del 31 d'agost del 2017

turisme, Pere Granados, turismofòbia, violència, atac, moció, Ajuntament de SalouACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Salou rebaixarà un 2% l’Impost de Béns Immobles i la plusvàlua i congelarà les taxes i ordenances fiscals de cara a l’any vinent. Aquesta és la proposta que presentarà el govern de Salou al pròxim ple municipal. L’executiu local assegura que l’objectiu és mantenir l’oferta de serveis que presta l’Ajuntament sense incrementar-ne el preu i incentivar l’activitat econòmica.

Les ordenances que s’aprovaran de cara a l’any vinent busquen «fer front a la realitat actual del municipi intentant estimular el mercat immobiliari i sobretot, mantenint els serveis al ciutadà com a prioritats de la gestió municipal», segons l’alcalde de Salou, Pere Granados. El batlle destacav, d’altra banda, la «bona feina que es du a terme en la gestió econòmica per controlar la despesa i aconseguir una economia sanejada».

En aquest sentit, el regidor de Gestió Econòmica, Antoni Brull, assegurava que «analitzant sota el principi de prudència la situació del país estem en disposició de dur a terme una rebaixa del 2% en l’IBI, que en realitat, podríem dir que és del 4% donat que s’absorbeix l’IPC anual del 2%». Brull recodava també que la plusvàlua també repercuteix amb un 2% a la baixa, «per tant, una mesura que estimula el mercat immobiliari», afegia.

Col·lectius vulnerables

Pel que fa a les ajudes als col·lectius més vulnerables, el regidor ha detallat un seguit de bonificacions per protegir a les famílies amb especial necessitat econòmica: des de la tarifa social de l’aigua; el manteniment de les ajudes als subministraments als majors de 65 anys o amb minusvalidesa; en la rebaixa d’un 75% en l’impost de construccions i obres (ICIO) pels locals comercials que facin reformes per adaptar-se a les persones amb mobilitat reduïda; o també la supressió de l’ICIO pels particulars que canviïn la banyera per plat de dutxa. «Tot plegat suposa un esforç per a les arques municipals però sense cap mena de dubte el beneficiari en surt satisfet», assegurava Antoni Brull.

Altres novetats que contenen la proposta d’ordenances fiscals és la creació d’una nova categoria especial a la zona del carrer Colon on, per la singularitat de la zona, s’augmenta d’un 2% la taxa d’ocupació de via pública per la instal·lació de taules i cadires en aquesta de dinamisme comercial i de restauració. A més, també hi ha un ajust en les taxes de l’escola d’adults pel que fa a les proves d’accés a cicles formatius acomodant-se als preus de les escoles del voltant però aplicant, posteriorment, una reducció del 50% pels empadronats.

Mesures ecològiques

Pel que fa a les mesures de caire ambiental, el consistori salouenc proposa una bonificació del 100% de l’impost de circulació pels propietaris de vehicles elèctrics, amb la voluntat d’aconseguir un menor impacte sobre el medi ambient i d’un 75% als que comptin amb vehicles híbrids; deixant de banda la bonificació que hi havia pels vehicles històrics, majors de 25 anys i més contaminants.

Per aquest exercici, l’ajuntament també manté les bonificacions en els sistemes de pagament en període voluntari tot aplicant una rebaixa global del 2% en el cas del sistema de pagament avançat i de l’1% pels contribuents que demanin el pagament fraccionat o domiciliats.

Millores en el reciclatge

Tanmateix, aquesta setmana s’han fet públiques els índex de reciclatge al municipi. Segons la regidora de l’àrea, Julia Gómez «amb el desplegament dels nous contenidors de residus de la nova contracta de recollida de brossa s’ha disminuït la quantitat de residus que es destinen a la incineració i paral·lelament ha augmentat el reciclatge de totes les fraccions».

tracking