Diari Més

Economia

Torredembarra preveu rebaixar en un 1,5% l'IBI cara el proper 2018

Les propostes de l’equip de govern per modificar les ordenances fiscals es presentaran al ple d'aquest dimarts 24 d'octubre

Imatge d'arxiu del ple de l'Ajuntament de Torredembarra, on aquest dimarts 24 es debatran les ordenances.

Torredembarra preveu rebaixar en un 1,5% l'IBI cara el proper 2018ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Torredembarra debatrà en la sessió plenària d’aquest dimarts 24 la modificació de les ordenances fiscals per al 2018 que, segons assegura l’equip de govern (ERC amb pacte de PSC i AGB), l’objectiu és «disminuir la pressió sobre la ciutadania i també en el sector de la construcció».

Entre les propostes, es preveu la rebaixa, per tercer any consecutiu, del rebut de l’Impost de Bens Immobles (IBI) i, concretament, d’un 1,5%, descens que se sumaria a la rebaixa del 3% que s’ha realitzat aquest 2017, i a la de l’1% que es va aplicar el 2016. En aquest sentit, la rebaixa acumulada seria del 5,5% en tres anys. Així mateix, es preveu que es mantinguin les diverses bonificacions previstes ja actualment, com la destinada a famílies nombroses. D’altra banda, també es rebaixaria en un 3% l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO).

La modificació de les ordenances fiscals presentada per l’equip de govern també preveu ampliar la bonificació del 75% de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica tots aquells vehicles que utilitzin com a combustible el biogàs, gas natural comprimit (GNC), gas natural liquat (GNL), gas liquat del petroli (GLP), metà, metanol o hidrogen, mentre que fins ara aquesta bonificació de la quota tan sols anava destinada a vehicles elèctrics, solars o bimodals.

Quant als residus municipals, es proposa millorar el càlcul de la taxa per generació, implantat aquest 2017, «per adequar el pagament a la veritable generació de residus de cada establiment», es destaca des de l’equip de govern. Concretament, es preveu establir un nou escalat de trams en metres quadrats per a totes les tipologies d’activitats, crear nous grups per ajustar-les a la generació real de residus i adaptar les bonificacions a aquests nous grups. A més a més, també s’inclouria la bonificació d’un 60% a les entitats sense ànim de lucre que demostrin una adequada selecció de residus.

Més de 30 propostes del PDeCAT

Per part de l’oposició, des del PDeCAT s’han presentat més de trenta propostes per tal de «reduir la pressió fiscal en aquells impostos que s’han anat augmentant en els darrers anys», segons es destaca des del partit. En aquesta línia, el PDeCAT proposa mesures com, per exemple, revisar la plusvàlua (impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana); rebaixar els preus de les concessions de nínxols i columbaris del cementiri; bonificar, durant els tres primers anys, l’impost sobre activitats econòmiques; regular la taxa de les terrasses o estudiar a fons les bonificacions de l’IBI.

tracking