Diari Més

Sanitat

Més de 200 infermers debaten sobre la humanització de la sanitat a Salou

L'infermer, Albert Cortés, de la Vall d’Hebron ha impartit la sessió 'Humanitzar la sanitat: objectiu de tots'

Imatge de la primera jornada SATSE al Palau de Congressos de Salou.

Més de 200 infermers debaten sobre la humanització de la sanitat a SalouCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Posar les persones al centre del sistema sanitari humanitzant la feina dels infermers ha estat el debat que han abordat més de 200 infermers a Salou en la primera Jornada SATSETarragona 'Salut, atencions, societat. Infermeria, llevadores i Fisioterapeutes agents clau'.

El sindicat SATSE ha informat que la jornada s'ha celebrat al Palau de Congressos de Salou i l'acte inaugural ha estat a càrrec del supervisor a l'àrea de maternoinfantil de l'Hospital de la Vall d'Hebron, Albert Cortés.

La ponència 'Humanitzar la sanitat: objectiu de tots' ha convidat l'auditori a reflexionar sobre el paper primordial que té la professió a donar una assistència que tracti l'usuari no només com un malalt, sinó com a persona.

«Som el primer esglaó de la cadena humanitzadora, estem al costat dels pacients i familiars les 24 hores, 365 dies a l'any, i això fa que puguem implementar tota mena de mesures per afavorir un sistema més humà», explica Cortés.

Així, mitjançant accions senzilles, la infermeria pot fer un ambient hospitalari més amable, com per exemple, apagar els llums a la nit, reduir el soroll en moments de descans, proporcionar opcions d'acompanyament o somriure més sovint.

«Humanitzar la sanitat no és res més que fer el nostre treball amb el cor i tractar els pacients i familiars amb el respecte i empatia que es mereixen», ha assenyalat el supervisor.

Cortés ha exposat que la tendència és humanitzar cada vegada més la professió: «S'està tornant a l'essència de la persona com a eix central del sistema».

L'objectiu de la seva ponència ha estat «obrir els ulls als professionals, perquè vegin que amb un petit esforç es pot aconseguir molt i donar un tracte d'excel·lència als nostres pacients».

tracking