Diari Més

Seguretat

Segona prova de sirenes per alertar de risc químic a la població

Aquest dimecres 25 s’activaran les alarmes en dues fases entre les 11.20h i les 11.50h

Primera prova anual de sirenes per avisar de risc químic a la població

Primera prova anual de sirenes per avisar de risc químic a la població

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil de la Generalitatrealitzarà aquest dimecres 25 al matí la segona prova de l'any per comprobar el so de les sirenes i la seva cobertura per alertar lapoblació en cas d’accident químic.

Aquest simulacre és per posar a prova la xarxa d’alarmes adscrites al Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (PLASEQCAT) que alerten la població en cas d'accident químic. Al llarg del matí s’activaran seqüencialment 82 sirenes ubicades en 36 municipis catalans. L’activació de les sirenes es farà per sectors de risc i en diferents fases.

Al Camp de Tarragona s'activaran les sirenes del Polígon Nord de Tarragona a les 11.20h, i finalitzaran a les 11.30h. Les sirenes sonaran aVilallonga del Camp,El Morell, La Pobla de Mafumet,Els Pallaresos, Els Garidells,Perafort, Constantí i Tarragona Nord. Per altra banda, les sirenes del Polígon Sud començaran a les 11.40h i finalitzaran a les 11.50h. En aquest cas, s'activaran les sirenes de Tarragona, La Canonja, Vila-seca i Salou.

A banda de les sirenes corresponents als polígons químics de Tarragona, també es comprovarà el correcte funcionament de les sirenes que estan situades a Flix i Tortosa. L’activació de les sirenes de les Terres de l’Ebre s’iniciarà a les 10.40h del matí i acabarà a les 10.50h.

tracking