Diari Més

'Madre', de Rodrigo Sorogoyen, curtmetratge guanyador de la 2a edició del FICVI

‘Darrel’, de Marc Briones i d’Alan Carabantes, rep el premi al millor curt d’Animació i ‘Lethe’, d’Eric Romero, s’endú el del públic

Fotografia de grup del jurat i els premiats en el FICVI 2017.

'Madre', de Rodrigo Sorogoyen, curtmetratge guanyador de la 2a edició del FICVICedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca (FICVI), va cloure ahir diumenge al vespre la seva segona edició. El curt Madre, del director Rodrigo Sorogoyen, va guanyar el Premi Internacional al Millor Curtmetratge de Ficció. Premiat a diversos concursos internacionals, l’audiovisual explica la història d’una conversa quotidiana que s’acaba convertint en una tràgica situació contrarellotge arran de la trucada telefònica d’un fill de set anys a la seva mare. L’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, va ser l’encarregat de lliurar el premi.

El premi al Millor Curtmetratge d’Animació se’l va endur Darrell de Marc Briones i Alan Carabantes. Aquest curt, nominat al Goya i premiat a la Secció Anima’t al Festival de Sitges, és una entretinguda història de tres minuts sobre la seducció entre dos camaleons que esperen a una estació de metro. El director de cinema i guanyador de dos premis Goya, Pedro Solís, membre del jurat del FICVI, va lliurar l’estatueta.

Entre els altres guardonats al festival, Adivina de Gonzaga Manso es va endur el Premi Estatal al Millor Curtmetratge de Ficció; Fugit de Marta Bayarri va guanyar el Premi DO Catalonia al Millor Curtmetratge en Llengua Catalana; Lethe d’Eric Romero es va endur el Premi del Públic i l’humor negre de RIP, de Caye Casas i Albert Pintó, va marxar a casa amb l’estatueta del Premi del Jurat Jove.

Durant la gala de cloenda del FICVI també es van lliurar els premis del concurs In Situ. La peor decisión de mi vida d’Alicia Mateos va guanyar el primer premi i The mousetrap, d’Alejandro Carrión, va quedar en segon lloc. Ambdós curtmetratges estan rodats a diferents espais de Vila-seca i tenen una trampa per a ratolins com a element obligat a la seva història, tal i com es van establir a les normes de participació del concurs.

El FICVI va tancar ahir la seva segona edició, després de nou dies de projeccions i activitats. El director del festival, Josep G.Varo, va mostrar la seva satisfacció per la gran participació i per la qualitat, tant dels curtmetratges presentats, com de les masterclass, una novetat d’aquesta segona edició.

tracking