Diari Més

Proposta

El Centre Excursionista Tarragona celebra el 53è Dia del Camí de Muntanya

Realitzaran un doble circuit per la comarca del Priorat

Imatge d'una sortida del Centre Excursionista Tarragona.

El Centre Excursionista Tarragona celebra el 53è Dia del Camí de MuntanyaCET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre Excursionista Tarragona celebra el 53è Dia del Camí de Muntanya fent un recorregut pel Camí Pradell de la Teixeta-Melitxes-Camí de la Torre-Pradell de la Teixeta ubicat a la comarca del Priorat. Serà el proper diumenge 29 d'octubre.

Seràun doble circuit: el primer de 8,5 km i el segon de 12 km. El circuit curt serà el que formalitzaran a la inauguració, es trepitja el camí de cincles i baumes. El recorregut llarg baixa fins a les Comes Joanes i puja per l'antic camí de Pradell fins a la Torre de Fontaubella tot trepitjant camins rals molt ben conservats.

El Dia del Camí de Muntanya va començar als anys 60 quan Joan Domènech i Miró va quedar impressionat pel que va veure i gaudir en els camins de muntanya suïssos per la seva conservació i senyalització. Aquest fet el va esperonar i va engegar la idea de la recuperació i senyalització sistemàtica d'antics camins a les muntanyes de Tarragona. Amb aquesta idea, van crear el Dia del Camí de Muntanya per tal de poder posar cada any un d'aquests camins en condicions d'ús. Durant les anteriors edicions, persones de diferents entitats i amb l'ajut econòmic de la Diputació Provincial han organitzat unes sortides de treball per tal de desbrossar els camins abandonats i posar-los en condicions.

El Dia del Camí de Muntanya se celebra ininterrompudament des d'aquell 1965 fins als nostres dies. El camí d'aquesta edició està situat a la comarca del Priorat però en una de les zones més desconegudes pels excursionistes d'arreu. Es tracta d'un enllaç fronterer de comarques amb una gran bellesa natural i amb uns tresors patrimonials.

També realitzaran una parada al poble de Pradell de la Teixeta que en aquesta edició del Dia del Camí de la Muntanya seran els amfitrions de la diada. El punt de trobada serà el Pàrquing Pradell de la Teixeta i en un recorregut circular portarà a visitar la Serra de Pradell, Abeuradors, Cingles i Baumes, Melitxes i Pradell de la Teixeta.

El Centre Excursionista Tarragona, és una entitat creada el 12 de desembre de 1972 quan es van unir el Grup Excursionista Muntanyenc, fundat el 23 d'abril de 1923 i l'Agrupació Excursionista Ginesta, fundada el 29 de Maig de 1929. Les inscripcions poden realitzar-se aquí.

tracking