Diari Més

Una bassa recollirà les aigües pluvials d'Altafulla per evitar inundacions

La infraestructura tindrà una capacitat útil de 40.000 metres cúbics i s’ubicarà a la Rasa

Ubicació de la futura bassa, a l'entorn de la Conca de la Rasa, on es recolliran aigües pluvials.

Una bassa recollirà les aigües pluvials d'Altafulla per evitar inundacionsAj. Altafulla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Altafulla ha posat fil a l’agulla contra les inundacions que pateix el Barri Marítim davant de les fortes pluges. En aquest sentit, el municipi preveu construir una bassa de laminació a la Conca de la Rasa que tindrà com a finalitat recollir les aigües pluvials en excés. Concretament, la infraestructura estarà preparada per recollir l’aigua que no pot assumir la canalització de la riera, aigües avall a la confluència dels carrers Via Hercúlea i Via Augusta, a Baix a Mar. El projecte va ser aprovat a la sessió plenària de dilluns amb caràcter inicial, amb un termini d’execució de tres mesos i un pressupost de 476.064,71 euros. La previsió és que els treballs s’executin l’any vinent.

Aquesta bassa estarà ubicada en una finca privada que s’haurà d’expropiar i que s’ubica al sector del Puntet, en uns terrenys annexos a l’antiga carretera N-340, i que limiten amb la zona de la Vinya Gran, el Kàrting Altafulla i el Càmping Don Quijote. La capacitat útil de la bassa serà de 40.000 metres cúbics, una capacitat calculada per encabir aiguats excepcionals que es preveuen un cop cada 100 anys.

Un problema ja tractat

L’actual projecte actua com un complement de les obres realitzades l’any passat per part de l’Ajuntament consistents en la millor de l’escolament de l’aigua en la zona de la rotonda situada entre la Via Augusta i Via Hercúle, per períodes de pluja amb un període de retorn de fins a cinc anys.

Així, la regidora d’Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo, destaca la continuïtat d’aquest projecte amb la construcció de la nova bassa, una obra que qualifica «d’imprescindible», a més de destacar aquesta proposta com la «solució més adient per canalitzar l’aigua i reduir el seu impacte al Barri Marítim».

Posterior a això, al desembre del 2016, es va encarregar un estudi hidràulic de la llera de la Rasa d’Altafulla amb l’objectiu d’obtenir les planes d’inundació de la conca i proposar mesures de mitigació del risc de pluges on es va concloure amb la proposta de basses de laminació. Ja al 2017, es va encarregar un altre estudi d’inundabilitat de la conca de la Rasa i estudi de les actuacions i bassa projectades, que ha conduït al projecte definitiu.

tracking