Diari Més

Tretze ferits, 150 arbres caiguts i edificis i mobiliari malmesos pel temporal a Valls

Ajuntament també ha posat a la disposició una oficina d'assessorament pels afectats, que ha atès 50 persones en menys de tres hores

La forta tempesta de pluja i vent que aquest dimecres ha afectat al Camp de Tarragona ha deixat un rastre de desperfectes que moltes poblacions.

Les imatges de les conseqüències de la tempestaMireia B

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fort episodi de pluges i vent que va afectar ahir Valls va causar un total de tretze persones ferides, a més de fer caure 150 arbres i provocar greus danys a edificis i mobiliari de la via pública. La capital de l’Alt Camp ha estat una de les ciutats més afectades del Camp de Tarragona i va arribar a suportar un cop de vent a 118 km/h, el més fort que es va enregistrar. L’Ajuntament ha posat a disposició una oficina d’assessorament pels afectats –tant per comerços com per habitatges-. Des de les 8h fins les 10.45h d’aquest dijous ja s’havien atès un total de 50 persones. El número de telèfon d’aquest servei és el 977 63 60 09.

El Pius Hospital de Valls ha atès un total de tretze persones que van resultar ferides a conseqüència del temporal. Quatre d’aquestes persones van patir un accident de trànsit a causa de la intensa pluja, mentre que les altres van resultar afectades per l’impacte d’objectes que van volar a causa del temporal. Una d’aquestes persones va haver de ser atesa a quiròfan per netejar una ferida profunda que es va fer a la zona de l’estació d’autobusos, on el vidre d'un bar es va trencar. L’afectat ha passat la nit a l'hospital i es preveia que avui li donessin l’alta.

Pel que fa a les afectacions, les zones que han sortit més mal parades són la de l’estació de busos i Mas Miquel i Santa Úrsula (carretera del Pla). Cal dir que han caigut 150 arbres i s’han vist malmeses 100 senyals de trànsit i 10 punts de llum. També han estat afectats diferents equipaments municipals: la coberta de la pista del Vilar i la tanca perimetral del cementiri, a causa de molts arbres caiguts.

Les escoles Eugeni d’Ors i Eladi Homs han vist afectada la seva tanca perimetral, mentre que la pluja i el vent va afectar algunes teules de la Llar Xiquets i Xiquetes. Tot i això, cal dir que totes les escoles estan en funcionament. Pel que fa al subministrament elèctric, aquest dijous hi ha hagut servei intermitent al barri Colla Vella, que s'ha reestablert passats dos quarts de tres del migdia.

A causa de l’episodi de fort vent i pluja, la tarda nit d’ahir dimecres es va establir un operatiu amb Policia Local, Bombers, Mossos i Protecció Civil. El dispositiu va prioritzar l’atenció als ferits i l’accés a la ciutat per les zones afectades –carretera de Barcelona i del Pla i Passeig de l’Estació-. Aquest dijous hi ha 40 operaris treballant i aquesta tarda s’hi sumarà Protecció Civil.

tracking