Diari Més

Coma-ruga

El Vendrell preveu enderrocar les parts deteriorades del Brisamar

Els veïns demanen al consistori que es faci càrrec de l’edifici pel perill que representa el seu mal estat

Detall de la runa de l'antic cinema escampada per la via pública.

El Vendrell preveu enderrocar les parts deteriorades del BrisamarAgrupació veïnal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament del Vendrell té previst enderrocar aquelles parts de l’edifici de l’antic Cinema-Teatre Brisamar de Coma-ruga que es troben més degradades i que poden representar un perill per a la via pública. Segons fonts municipals, el projecte està redactat, tot i que, per ara, no s’han donat a conèixer els terminis ni quan es posaria en marxa.

Precisament fa pocs dies, l’Associació Agrupació Veïnal Sant Salvador/Coma-ruga/Francàs va presentar una sol·licitud al consistori demanant que «l’ajuntament es faci càrrec de l’edifici, fent les actuacions convenients perquè no sigui un perill pels ciutadans que passin per la zona, i que faci una neteja de tot l’edifici i dels voltants».

La demanda s’ha realitzat davant els despreniments que darrerament s’han produït a la façana de l’antic cinema, totalment tancat des de fa cinc anys, quan el 2012 l’Ajuntament el va cloure definitivament, després d’adquirir-lo l’any 2008. L’equipament feia temps que estava en una mala situació, i el deute que arrossegava era d’1,2 milions d’euros. Al setembre de 2008, l’Ajuntament del Vendrell el va comprar per tal de rellançar-lo i, així, evitar la seva fallida . L’arribada de la crisi, però, va impossibilitar que el consistori pogués assumir els costos i el Cinema-Teatre Brisamar de Coma-ruga va tancar portes, després de 60 anys d’història. Amb el pas del temps, l’edifici s’ha anat degradant, tal com mostren els veïns a través de les imatges incloses a la sol·licitud feta arribar a l’Ajuntament, on es percep la runa escampada per la via pública. Ara per ara, les mesures preses pel consistori han sigut instal·lar una tanca a tot el perímetre per evitar que els despreniments afectin als vianants, a més de tapiar tots els accessos perquè ningú pugui entrar a l’interior.

D’altra banda, l’Associació Agrupació Veïnal fa una segona demanda, i aquesta és que l’Ajuntament doni «una sortida a la inversió de compra realitzada». Així, es fa referència a l’adquisició de l’edifici realitzada per part del consistori l’any 2008 i es demana que «generi beneficis tant econòmics com socials a la zona mitjançant procés participatiu». Aquesta opció, però, sembla, de moment, molt allunyada. I és que, primerament, caldrà rehabilitar l’edifici, mentre que, per ara, tan sols hi ha sobre la taula un projecte per enderrocar les parts més deteriorades de l’antic cinema.

tracking