Diari Més

Tot a punt pel 2n Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca

L'esdeveniment se celebrarà del 14 al 22 d'octubre

El president del Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, Pere Segura, i el director del FICVI, Josep G. Varo

Tot a punt pel 2n Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-secaAjuntament de Vila-seca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Auditori Josep Carreras de Vila-seca acollirà, del 14 al 22 d’octubre, la segona edició del FICVI, el Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca. El certamen, organitzat pel Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, ha rebut enguany un total de 987 obres audiovisuals, 300 peces més que en l’anterior edició. Els organitzadors n’han seleccionat 41 -32 de ficció i 9 d’animació-, els quals provenen de països d’arreu del món com ara Austràlia, Canadà, Estats Units, Síria, Mèxic, Brasil, Turquia, Tailandia i també Espanya, segons ha informat el president del Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, Pere Segura.

Durant els dies 14 i 15 d’octubre tindran lloc les gravacions de l’In Situ, on els carrers de Vila-seca es converteixen en un gran plató de cinema. Els participants hauran d’enregistrar i crear peces audiovisuals espontànies i inèdites al municipi. Del 16 al 19 d’octubre durant el matí, els escolars podran gaudir dels passis de curtmetratges d’animació i, a la tarda, també es faran projeccions adreçades a famílies, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn. Com a novetat, els dies 21 i 22 d’octubre es faran tres masterclass sobre música de cinema i cinema d’animació, a càrrec de professors de l’Escola Eumes de Girona i el director Pedro Solís, guanyador de dos Goya. Dels dies 20 al 22 d’octubre es projectaran els curtmetratges seleccionats a l’Auditori Josep Carreras i, finalment, el 22 d’octubre es clourà el festival amb el lliurament dels premis als guanyadors del FICVI 2017.

El Jurat del FICVI estarà format per 9 professionals del sector cinematogràfic. Entre aquests hi haurà el director de cinema Jesús Monllaó, el reconegut Pedro Solís i el guanyador de l’anterior edició del FICVI, els quals decidiran qui són els guanyadors dels 8 premis que atorga el Festival: el Gold Frame al millor curtmetratge de ficció internacional, el Gold Frame al millor curtmetratge de ficció Nacional, el Gold Frame al millor curtmetratge d’animació, el premi DO Catalonia, el premi del públic al millor curtmetratge, el premi del jurat jove al millor curtmetratge i el 1r i 2n premi In Situ. Els guardons tenen un valor total de gairebé 10.000 euros.

tracking