Diari Més

Actualitat

Juguem una estona a ser Picasso?

Del 12 al 15 d’octubre se celebra la primera edició del Familyart Experience

Al taller sobre Picasso els nens pintaran la muntanya de Santa Bàrbara, a Horta de Sant Joan.

Juguem una estona a ser Picasso?Youmekids

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El llarg pont de finals d’aquesta setmana tindrà regust artístic. Així, almenys, ho pretén la iniciativa Familyart Experience, una nova proposta per gaudir de l’art en família que se celebrarà del 12 al 15 d'octubre.

Adreçades a famílies amb nens de fins a cinc anys, les activitats busquen acostar les figures i l’obra de quatre grans genis vinculats al nostre territori: Joan Miró, Antoni Gaudí, Pablo Picasso i Pau Casals. Per fer-ho, s’han programat quatre tallers als municipis de Reus, Mont-roig del Camp, el Vendrell i Horta de Sant Joan.

La primera du per nom Estels mironians, i es farà a Mont-roig Miami. Concretament, a la platja de la Pixerota, on Miró feia dibuixos a la sorra i recollia objectes i elements de la natura per a les seves obres. Allà se celebrarà un taller d’art efímer. Tot seguit, els petits artistes i les seves famílies es desplaçaran fins a l’ermita de la Mare de Déu de la Roca, on incorporaran l’atzar en el procés creatiu al més pur estil dadaista.

La segona jornada, divendres 13 d’octubre, tindrà lloc a Reus, on es farà l’activitat Observem, escoltem, i toquem amb família al Gaudí Centre. A més de participar en un taller de trencadís, els nens i nenes podran descobrir els personatges i els trets més essencials de la vida de Gaudí a partir de disfresses i fitxes didàctiques que es troben repartides per tot el centre. A la tarda, els més intrèpids podran pujar per les escales de caragol que van inspirar les escales de la Sagrada Família, mentre que els més modernistes podran visitar l’Institut Pere Mata, un dels edificis emblemàtics del modernisme català. Els més culturetes podran visitar els museus de Reus.

Dissabte 14 la cita serà a Horta de Sant Joan, on els participants podran Jugar a ser Picasso. L’activitat consisteix en una excursió, amb pícnic inclòs, a la cova de Sant Salvador, a la Muntanya de Santa Bàrbara. En acabar, s’instal·larà un taller de pintura cubista al mateix convent de Sant Salvador que tant va pintar Picasso.

L’activitat que tancarà el cicle és Sigues músic per un dia, que segueix les petjades de Pau Casals, qui amb 9 anys ja tenia el seu primer instrument de corda, una carbasseta que van construir el seu pare i Peret, el Barber. El programa proposa una visita al Museu Pau Casals del Vendrell acompanyats del Robert, un músic amic del Mestre, que ensenyarà qui era i perquè estimava tant la música i la seva terra. En acabar, els infants coneixeran el seu millor amic, el violoncel, i aprendran a tocar-lo.

Totes les sessions es fan en horari d’11.30 a 13.30h, i tenen un preu de 6€ (Miró i Gaudí), 7 euros (Picasso) i 5 euros (Pau Casals). Les inscripcions es poden realitzar a través de l’agència Expeerio Viatges a Tarragona, al correu info@expeer.io, o als telèfons 977 897 327 i 680 477 298.

Familyart Experience és una iniciativa d’El Paisatge dels Genis, una proposta turística per descobrir el territori de la mà d’aquests quatre grans genis universals.

El violoncel, protagonista del taller de Pau Casals.

Juguem una estona a ser Picasso?Museu Pau Casals

tracking