Diari Més

El PDeCAT trenca el pacte de governa Altafulla i Fèlix Alonso es queda en minoria

Pere Gomés i Xavier Rofes destaquen que la decisió s’ha pres per la «falta de compromís» davant del referèndum de l’1-O

L'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso, i el portaveu de CDC, Pere Gomés, després de fer l'acord de govern, el 4 d'abril del 2016.

El PDeCAT trenca el pacte de govern a AltafullaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PDeCAT ha decidit trencar el pacte de govern amb Alternativa Altafulla, grup liderat per l’alcalde Fèlix Alonso. Segons van exposar els dos regidors del PDeCAT, Pere Gomés i Xavier Rofes, el motiu són les desavinences sorgides arran del referèndum de l’1 d’octubre i, sobretot, «les últimes declaracions del batlle», subratllava Gomés, que va recordar: «Diu que l’1 d’octubre no hi va haver referèndum i que els resultats no són vàlids», unes paraules que el regidor del PDeCAT va assenyalar com «una falta de respecte per tots aquells que l’1-O van anar a votar».

«És negar l’evidència. Vam voler canviar la situació des de dins, perquè no pot ser que un municipi que forma part de l’AMI no es bolqui totalment amb el procés i que no es cedeixin locals per posar les urnes, però no ho hem aconseguit i, per això, hem decidit trencar. Les diferències polítiques són insalvables ara mateix», va afegir. Així mateix, els dos regidors van explicar que la decisió s’havia donat a conèixer a un dia de la compareixença del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, «per no barrejar coses». «Trenquem pel que ha passat, no pel que passarà», remarcà Gomés, que també va voler destacar: «A nivell municipal, hi ha hagut una bona sintonia. Cadascú ha atès les seves responsabilitats».

Amb aquest trencament es posa fi al pacte assolit entre el PDeCAT i Alternativa Altafulla l’abril del 2016, que es va realitzar amb l’objectiu de donar estabilitat al consistori, després que el grup de Fèlix Alonso i l’Eina, coalició electoral liderada per ERC, trenquessin amb el pacte d’inici de legislatura.

Ara, Alternativa Altafulla es queda en minoria amb tan sols cinc dels onze regidors altafullencs i amb una oposició formada pels dos regidors del PDeCAT, tres de l’Eina-AM i un de Ciutadans. Així mateix, i segons Gomés i Rofes, ara per ara no es constituirà cap pacte alternatiu. «Hem tingut contactes amb altres formacions, però tenim clar que ens quedem a l’oposició, seguint treballant pels ciutadans i fent control de l’equip de govern», va garantir Gomés, que va ironitzar: «No farem com en altres municipis, que n’hi ha que diuen que marxen del govern, però que en realitat no marxen de veritat», tot fent referència implícita al cas de la ciutat de Tarragona.

Alonso: «No és un daltabaix»

La decisió presa pel PDeCAT va ser anunciada a Alternativa al matí en una reunió, en la qual es van exposar els motius pels quals el grup decidia trencar el pacte. Segons Gomés, la reunió va transcorre cordial «i Alonso ho va entendre».

Per la seva banda, l’alcalde va explicar per la tarda a aquest diari que la decisió «m’ha agafat per sorpresa, però tampoc representa un daltabaix». En aquest sentit, Alonso va assegurar que Alternativa seguirà al capdavant del consistori en minoria. «No ens plantegem cap pacte ni amb Ciutadans ni amb l’Entesa, tot i que sí que tenim la mà oberta per arribar a acords puntuals perquè el que hem de fer és treballar pel municipi». Així mateix, Alonso, tot i acceptar la decisió del PDeCAT i agrair que se’ls hi comuniqués de cara a cara, va remarcar que les desavinences pel procés català «no crec que siguin motiu per trencar amb un pacte de caire municipalista».

Ara, l’equip de govern haurà de redefinir el cartipàs i repartir les regidories que fins ara estaven encapçalades pels regidors del PDeCAT: Turisme i Joventut, i Acció Social i Gent Gran i Salut i Educació, una decisió que es donarà a conèixer properament.

tracking