Diari Més

Montblanc retira els honors de la Casa Reial espanyola al municipi

L’Ajuntament no vol que Elionor de Borbó faci servir el títol de Duquesa de Montblanc

Imatge del Rey Felip VI durant el seu discurs.

Felip VI demana «ordre constitucional» davant la situació «d'extrema gravetat» a CatalunyaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ple de l’Ajuntament de Montblanc va aprovar per unanimitat, ahir dimecres 4 d’octubre, una moció conjunta de tots els grups municipals representats al consistori per retirar els honors que la Casa Reial espanyola té al municipi.

El consistori montblanquí manifesta, amb l’aprovació d’aquesta moció, el seu rebuig al sistema monàrquic per entendre que el règim més democràtic és el que correspon a la realitat republicana. A més també expressa la voluntat que ni Elionor de Borbó ni Felip VI utilitzin el títol del Ducat de Montblanc.

Aquesta moció s'ha presentat després que el rei d'Espanya Felip VI, en el discurs que va realitzar el passat dimarts 3 d'octubre, no fes cap referència als disturbis que van crear la Guàrdia Civil i la Policia Nacional espanyola en diverses poblacions de Catalunya. A la Conca de Barberà les «violentes càrregues policials» van afectar al poble de Sarral.

La moció reflexa que e«l discurs del monarca espanyol es posa mil·limètricament al costat del govern del Partit Popular presidit per Mariano Rajoy». Felip VI també manifesta que el Parlament i el Govern de Catalunya estan al marge de la llei i de la Constitució espanyola. Finalment, la moció es queixa dels atacs del poder judicial contra el poble de Catalunya, que segons el rei espanyol, estan plenament justificats.

tracking