Diari Més

Montblanc declara persona non grata Enric Millo

També exigeix la retirada dels cossos policials de l’Estat de Catalunya

Imatge d'arxiu del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo.

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo,  celebrarà el dia de la Constitució a TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ple de l’Ajuntament de Montblanc va aprovar, el passat dimecres 4 d’octubre, una moció de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) per a condemnar la repressió exercida contra el poble de Catalunya el passat dia 1 d'octubre. Dels set acords que conté la moció, els sis primers van ser aprovats per unanimitat, mentre que l'últim va comptar amb l'abstenció de la FIC.

En aquests acords presos per unanimitat es va decidir demanar la dimissió del delegat del govern d’Espanya a Catalunya, Enric Millo, com a «un dels principals responsables per l'actuació violenta i desproporcionada dels cossos policials espanyols en molts col·legis electorals» i declarar-la persona non grata al municipi. També es va acordar exigir la retirada de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional de tota Catalunya i i demanar que el govern de l'Estat assumeixi totes les responsabilitats pels danys personals i materials conseqüència de la «brutal repressió» que van exercir aquests cossos de l’Estat.

Per altra banda, es va acordar condemnar «de forma energètica, alta i clara tota la violència injustificada generada per l'Estat espanyol»; donar suport a les més de 900 persones ferides durant

les càrregues policials del dia 1 d'octubre a Catalunya; reconèixer «l'actitud, valentia i el comportament cívic i pacífic» de les més de 2 milions de persones que van votar i demanar la mediació i el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional.

En el darrer punt de la moció, que va tenir l'abstenció de la FIC, es vol deixar constància que els municipis catalans i els seus càrrecs electes estaran al costat d'allò que decideixin les institucions catalanes, el Govern català i el Parlament de Catalunya.

tracking