Diari Més

L'antiga nau de Nestlé l'adquireix un nou propietari i barra l'accés

L’Ajuntament havia realitzat diversos requeriments perquè es tanqués l’edifici, després que un menor caigués des de la teulada

Les tanques impedeixen el pas a l'antiga fàbrica, on un menor va prendre mal al mes de maig.

L'antiga nau de Nestlé l'adquireix un nou propietari i barra l'accésD.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’antiga nau de l’empresa Avidesa-Nestlé de Vila-seca ja està clausurada amb tanques, després que el passat 29 de maig un nen de 13 anys caigués des de la teulada d’aquest edifici, que està abandonat. D’aquesta manera, es vol evitar que la gent entri al seu interior, amb el perill que això pot comportar, i així, que no es produeixi un altre incident similar.

Aquesta actuació coincideix amb l’operació de compravenda realitzat, justament, fa una setmana. Segons fonts municipals, els nous propietaris de l’edifici, el nom dels quals no ha transcendit, han fet arribar el seu compromís de complir amb l’expedient emès en el seu moment per l’Ajuntament de Vila-seca. Ara per ara, s’ha procedit a tancar el perímetre i, segons expliquen les fonts municipals, «sabem que hi estan treballant, tot i que no sabem exactament quines actuacions s’estan duent a terme». Malgrat tot, s’assegura que el consistori estarà pendent dels moviments, «perquè si en una setmana no s’ha complert amb els requeriments, l’Ajuntament haurà d’actuar de forma subsidiària», afegeixen.

De fet, el consistori tenia previst actuar subsidiàriament davant la falta d’acció dels antics propietaris de la nau, Helados y Postres SA, després dels requeriments realitzats per part de l’Ajuntament perquè l’empresa clausurés l’antiga fàbrica i, així, evitar nous incidents. La previsió era que els treballs tinguessin un cost de 7.332 euros. La compravenda de l’edifici, però, ha aturat les intencions del consistori.

El nen, en estat crític

La necessitat de tancar l’accés a aquesta nau de Vila-seca es remunta al passat mes de maig, quan un nen de 13 anys va accedir a l’interior de l’edifici i es va enfilar a la teulada, des d’on va caure des de 15 metres d’alçada pel mal estat de la uralita. El cop el va deixar en estat crític i va ser ingressat a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, on es va poder recuperar.

tracking