Diari Més

Dotze exregidors del PSC de Valls signen un manifest a favor del referèndum de l'1-O

Reclamen respecte per les institucions i els ciutadans catalans perquè puguin exercir el seu dret de vot

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Valls.

Cap empresa es presenta per licitar les obres del projecte del passeig dels Caputxinsdipta.cat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dotzena d'exregidors de l'Ajuntament de Valls del Partit dels Socialistes han fet públic aquest dimecres un manifest en el qual defensen poder fer ús del «dret de vot» en el referèndum de l'1 d'octubre.

Sota el títol de 'Per la democràcia, votar mai no pot ser un delicte', el document aplega alguns militants històrics de família socialista vallenca, incloent-hi l'exalcalde Francesc Moreno, que va quedar força fragmentada quan es va materialitzar el pacte de govern amb l'aleshores CiU al consistori.

Els exregidors afirmen en el seu document que «no ens fan por les urnes» i recorden la seva activitat política a la ciutat, com a regidors i regidores d'un partit, el PSC, «que històricament ha defensat el dret d'autodeterminació i la llibertat dels pobles a poder decidir el seu futur».

En el manifest es demana respecte per als dirigents polítics catalans, per les institucions i pels drets dels ciutadans més elementals, «posats en qüestió pel Govern de l'Estat».

El document estableix una crida comuna dels signats a, entre altres coses, «retornar totes les competències arrabassades al Parlament i al Govern de Catalunya», i cessar el que consideren una «persecució política dels electes, institucions, ciutadans, entitats, treballadors, empreses i mitjans de comunicació de Catalunya».

I conclouen amb una crida a defensar, «i fer defensar la democràcia (amb el seu dret a vot), les llibertats ciutadanes i tots els drets humans reconeguts a la Declaració Universal dels Drets Humans».

Els signants del document són: Anton Dilla, Ventura Camps, Carme Migó, Dolors Duch, Francesc Moreno, Jaume Pros, Jaume Tous, Joan Canela, Josep Batet, Josep Filella, Josep Maria Potau i Josep Maria Roset.

tracking