Diari Més

URBANISME

La demolició del pont de l'antiga N-340 de Cambrils comença aquest dijous

El trànsit es tallarà per la part superior de l’estructura per començar el fresat

Imatge virtual del projecte de recuperació de l'antiga N-340.

La demolició del pont de l'antiga N-340 de Cambrils comença aquest dijous

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cambrils iniciarà demà, dijous, els treballs per enderrocar el pont de la Riera d’Alforja de l’antiga carretera N-340 i, així, es donarà pas a un dels projectes més importants de la ciutat a desenvolupar durant els propers mesos.

La supressió d’aquest pont, i la reordenació del seu entorn, suposa la materialització d’una llarga reivindicació que permetrà eliminar aquesta barrera històrica, tot millorant la connectivitat, tant de la circulació de vianants com la circulació rodada. L’actuació també millorarà la seguretat dels vianants, tenint en compte que actualment no existeix un itinerari clar de connexió entre els dos barris, a excepció de la connexió que ha suposat la nova rotonda de recent construcció.

La primera part de les obres, que consistirà en el fresat de la plataforma del pont i el buidatge, implicarà tallar al trànsit el pas superior. Els conductors hauran de seguir la senyalització, que ja està col·locada, per desviar la circulació per vies alternatives. Des del consistori es recomana que tot l’accés a les urbanitzacions de ponent i el centre de la vila es faci per la carretera de Montbrió, agafant la sortida Cambrils-oest de l’A-7. Per accedir a la zona del port, una altra ruta alternativa és entrar per Cambrils-Est, passar per Vilafortuny i seguir pel Vial del Cavet. Pels que vénen per l’autopista AP-7, la millor opció és fer servir la sortida Cambrils-Montbrió.

D’altra banda, a partir de dilluns, per necessitats de les obres, no es podrà estacionar a l’avinguda Baix Camp, entre l’avinguda Vidal i Barraquer i el passeig la Salle. Més endavant, per finalitzar aquesta primera fase de les obres, s’haurà de tallar també el pas per sota en ambdós sentits (l’avinguda Adelaida i el passeig la Salle) per poder portar a terme la demolició del pont.

El projecte s’ha estructurat en tres fases i s’han adjudicat les dues primeres. La primera fase es basa en l’enderroc del pont i la urbanització parcial de l’Avinguda Baix Camp. La segona fase contempla la construcció del nou pont, més baix i integrat, sobre la Riera d’Alforja.

Pel que fa a la tercera fase, que encara no ha estat licitada, correspon a la urbanització del Passeig central de l’Avinguda Baix Camp.

tracking