Diari Més

La Fiscalia de Tarragona demana documents de cessió de locals als ajuntaments proreferèndum

A diferència de Lleida, la petició s'ha fet per fax i sense enviar agents de la Guàrdia Civil

Imatge d'arxiu de l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, acompanyat de regidors i alcaldes davant l'Audiència de Tarragona, després de comparèixer a la fiscalia.

La Fiscalia de Tarragona demana documents de cessió de locals als ajuntaments proreferèndumRoger Segura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Tarragona ha requerit per fax als alcaldes de la província investigats per abonar el referèndum de l'1-O tota la documentació relacionada amb la possible cessió de locals o altres suports oficials a la consulta suspesa pel Tribunal Constitucional (TC).

Segons han informat a Efe fonts jurídiques, en el seu requeriment el ministeri públic sol·licita als Ajuntaments que li facilitin còpia dels decrets que el consistori hagi pogut aprovar per donar suport al referèndum o altres resolucions o informes jurídics vinculats a la cessió de locals municipals.

L'actuació de la Fiscalia de Tarragona corre en paral·lel a la de la Fiscalia de Lleida, que ha enviat a la Guàrdia Civil a 31 ajuntaments de la província investigats per donar suport al referèndum perquè lliurin còpia dels documents d'ajuda a la consulta que hagin redactat.

Segons han informat a Efe fonts de la investigació, a més d'aquesta documentació la Fiscalia ha demanat a la Guàrdia Civil que, en les seves funcions de policia judicial, reclami a aquests consistoris tots els documents pels quals els ajuntaments cedeixen locals per a la celebració de l'1-O, suspès pel Tribunal Constitucional.

tracking