Diari Més

L'Arxiu Municipal de Torredembarra rep una nova donació d'un gravat de Jaume Pla

La família de l'artista ha fet donació del gravat El Portal de la Bassa, realitzat el 1954

D'esquerra a dreta: Mercè Alonso (experta en gravat), Núria Canyelles (Arxivera Municipal), Norma Pla (filla de l'artista), Eduard Rovira (alcalde) i Núria Batet (regidora de Cultura i Patrimoni).

L'Arxiu Municipal de Torredembarra rep una nova donació d'un gravat de Jaume PlaAjuntament de Torredembarra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La família de l’artista Jaume Pla ha donat recentment a l’Arxiu Municipal de Torredembarra el gravat El Portal de la Bassa, realitzat el 1954. Norma Pla, filla de l’artista, va visitar l’Ajuntament de Torredembarra el 24 d’agost per a dur a terme l’entrega en nom seu, del seu germà i de la vídua de Jaume Pla.

La donació s’ha produït gràcies a la intercessió de Mercè Alonso, reputada experta en gravat i restauradora de planxes calcogràfiques. Durant l’entrega, Alonso va explicar la rellevància de la donació no només per la qualitat artística de l’obra, sinó perquè s’inclou en les estampes que va gravar Jaume Pla sobre Torredembarra.

L’Arxiu Municipal de Torredembarra custodia i posa a disposició de la ciutadania l’esmentat gravat i els treballs Torredembarra, vista general (de 1968, donat l’any 2014 a l’Arxiu per la mateixa Mercè Alonso) i La Carretera Vella (de 1968, donat el 2014 per la família de J. Pla en agraïment a la col·laboració torrenca en l’any del centenari del naixement de l’artista).

Jaume Pla i Pallejà (1914-1995) va ser gravador, pintor, bibliòfil i escriptor. Creu de Sant Jordi i Premi Sant Joan de Narrativa (1995). En els seus gravats destaquen els paisatges. La Biblioteca de Catalunya compta amb un fons important de la seva obra, que també es pot contemplar al Gabinet de Dibuixos i Gravats del MNAC.

tracking