Diari Més

L'alcalde de Valls es nega a declarar davant la Fiscalia Superior

Batet va signar un decret a favor de la consulta

L'alcalde de Valls, Albert Batet, es dirigeix a la Fiscalia.

L'alcalde de Valls es nega a declarar davant la Fiscalia SuperiorACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alcaldes de Valls, Albert Batet, i de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, es van negar a declarar dimecres al migdia davant de la Fiscalia Superior de Catalunya, que els havia citat, com a aforats, per haver signat decrets d’alcaldia a favor del referèndum. Tots dos consideren que no han comès cap delicte, sinó intentar garantir el dret a vot dels seus conciutadans, i creuen que el ministeri públic s’ha excedit en les seves atribucions, ja que ja hi ha un procediment judicial obert.

El primer a arribar, poc abans de les 12 del migdia, va ser Batet, qui va rebre el suport d’algunes desenes de veïns seus, a més d’alguns diputats de JxSí com Irene Rigau. Abans que sortís, va entrar a les dependències judicials Lloveras (presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència), qui també va estar acompanyada de veïns de Vilanova i la Geltrú i de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, o del vicepresident primer de la Mesa, Lluís Guinó.

En sortir, Albert Batet va manifestar que, «amb tranquil·litat» i de forma «correcta» per part de la fiscal, no va respondre cap pregunta, ja que considera que no ha fet cap delicte. Al contrari que l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, Batet sí va signar l’acta de la compareixença.

Per la seva banda, Neus Lloveras va dir que ella no va declarar perquè considera que el ministeri públic s’està «extralimitant» perquè ja hi ha una causa judicial oberta pel referèndum i vol obrir una «porta paral·lela, falsa, per motius polítics». Sobre les actuacions policials d’ahir dimecres, va dir que «és una vergonya» i va assegurar que ella treballarà perquè el pròxim 1 d’octubre es pugui votar. Mentrestant, les desenes de concentrats van mostrar estelades, pancartes i van fer càntics independentistes, i van tallar el carrer Mallorca.

tracking