Diari Més

Societat

Cambrils i Barcelona reconeixen el personal sanitari que va assistir les víctimes dels atemptats

Les alcaldesses de les dues ciutats i el conseller de Salut lliuren plaques de reconeixement a cadascuna de les institucions mèdiques

Imatge del moment d'entrega de les plaques d'agraïment.

Cambrils i Barcelona reconeixen el personal sanitari que va assistir les víctimes dels atemptatsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El personal mèdic dels diferents centres i hospitals i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que van assistir a les víctimes dels atemptats a Barcelona i Cambrils del passat 17 d’agost ha rebut aquest dijous una placa en senyal d’agraïment per la seva actuació i coordinació durant aquells dies. Es tracta d'un reconeixement que han rebut per part de la Generalitat i els ajuntaments de Barcelona i Cambrils. A l’acte, membres del SEM i d’alguns dels centres homenatjats, han explicat com va ser la seva actuació aquell dia. L'homenatge ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza i el conseller de Salut, Antoni Comín.

Reconeixement per part de les institucions

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha remarcat el paper dels professionals dels hospitals, dels centres d’urgències d’atenció primària (CUAP), dels centres d’atenció primària (CAP) i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). «Estem orgullosos dels professionals del nostre sistema de salut», ha dit.

«El 17-A hi va haver qui va manllevar moltes vides, però molta gent la va salvar gràcies a vosaltres», ha reblat el conseller, que ha ressaltat també el treball previ que s’havia fet de planificació per poder donar una resposta òptima en cas d’un escenari amb múltiples víctimes.

Testimonis directes

L’acte ha comptat amb el testimoni de sis professionals dels CUAP, CAP i el SEM que van haver d’atendre les víctimes. Tots ells han coincidit en destacar la ràpida resposta, tant amb l’atenció assistencial com amb l’obertura immediata de quiròfans i l’entrega de tots els sanitaris al servei de les víctimes i dels familiars.

tracking