Diari Més

Investigació

Una tesi de la URV demostra que el raïm i les cireres regulen la gana

Maria Ibars Sierra, del Grup d'Investigació en Nutrigenòmica, demostra que els polifenols activen les neurones que controlen la sensació de fam

Maria Ibars, durant la defensa de la seva tesi.

Una tesi de la URV demostra que el raïm i les cireres regulen la ganaURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una tesi de la Universitat Rovira i Virgili (URV) demostra que raïm i cireres regulen la gana gràcies als polifenols -compostos naturals- que contenen, informa la universitat tarragonina.

La tesi la firma Maria Ibars Sierra, membre del Grup d'Investigació en Nutrigenòmica de la URV i mostra que els polifenols activen les neurones que controlen la gana.

L'estudi demostra, per primera vegada, de quina manera el consum de diferents famílies de polifenols milloren l'efecte de l'hormona leptina en animals obesos a través de l'activació de certes neurones (les POMC) de l'hipotàlem.

L'hormona leptina desenvolupa un paper clau en la regulació de la sensació de fam al cervell, principalment a la regió de l'hipotàlem, perquè quan ja s'ha menjat prou, inhibeix la gana.

No obstant això, les persones obeses són insensibles als efectes de la leptina malgrat tenir grans quantitats circulant en sang.

Les causes neurobiològiques d'aquest trastorn són un dels enigmes principals en el camp de la investigació en obesitat i, per aquest motiu, diferents centres d'investigació de tot el món actualment treballen en aquest camp.

La investigació de la URV suggereix que els polifenols són bons candidats per al disseny de nous aliments funcionals capaços de combatre l'obesitat.

La tesi l'han supervisat els investigadors Cinta Bladé i Gerard Aragonés del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV.

Una part dels resultats presentats en aquesta tesi han estat obtinguts en col·laboració amb Allison Xu, investigadora de la UCSF School of Medicine d'Universitat de Califòrnia (Estats Units).

tracking