Diari Més

Els alcaldes de Reus i Montblanc sol·liciten que la Policia Local no actuï com a judicial

S'han adherit a la iniciativa començada dilluns per altres alcaldes de Catalunya

Pla mig de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, intervenint en roda de premsa el 29 de febrer del 2016.

Pla mig de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, intervenint en roda de premsa el 29 de febrer del 2016.Segura, Roger

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Reus ha presentat, aquest dimarts, un recurs contra l'ordre de la Fiscalia que obliga a la Guàrdia Urbana a actuar com a Policia Judicial. Amb aquest recurs, el consistori vol garantir «que els agents de la Guàrdia Urbana estan al servei dels ciutadans i que és un cos que depèn del govern municipal, govern legítim i escollit a les urnes pels ciutadans de Reus», segons ha manifestat l'alcalde, Carles Pellicer.

Pellicer ha afegit que «vull que els 150 agents de la Guàrdia Urbana vetllin per la convivència i la seguretat a la ciutat de Reus les 24 hores del dia i em posiciono radicalment en contraquela Fiscalia se'ls apropiï durant tres setmanes amb la intenció de provocar i danyar la imatge del cos amb finalitats partidistes».

Per altra banda, l'Ajuntament de Montblanc també s'ha adherit a aquesta iniciativa, que van iniciar ahir altres alcaldes, com Ferran Bel, de Tortosa. En la notificació que la capital de la Conca de Barberà ha fet arribar a la Fiscalia Provincial de Barcelona, es manifesta que la instrucció 1/2017 adreçada als Mossos d'Esquadra desatén l'Acord de la Comisión Nacional de Coordinación de la Policía Judicial, perquè s'atribueixen a les policies locals funcions de policia judicial que no els corresponen.

tracking