Diari Més

La campanya pel Sí comença amb detinguts i desobediència a Tarragona

S'han detingut tres persones a Alcanar per penjar cartells, mentre que a Tarragona la CUP n'ha penjat diversos a la Porta de l'Ajuntament

La CUP de Tarragona ha enganxat diversos cartells del 'Sí' a la porta de l'Ajuntament.

La campanya pel Sí comença amb detinguts i desobediència a TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya pel ‘Sí’ en el marc del referèndum de l’1 d’octubre per l’autodeterminació de Catalunya ha començat a Tarragona amb diversos detinguts a les Cases d’Alcanar i desobediència i ‘mambo’ per part de la CUP tant a la ciutat de Tarragona com a Reus.

El succés més important d’aquestes primeres hores de campanya ha estat la detenció de tres membres de la CUP a les Cases d’Alcanar per part de la Guàrdia Civil. Els tres individus han estat arrestats a les 00.30h per penjar cartells a les parets en aquest municipi de les Terres de l’Ebre. Van ser traslladats a la caserna de la Guàrdia Civil a Sant Carles de la Ràpita, on se'ls va identificar, se'ls van fer preguntes i se'ls va requisar el material de la campanya que duien. Després se'ls va deixar marxar i tot va quedar en unes identificacions. La informació ha estat piulada a la xarxa social Twitter per l’usuari i militant de la CUP Miquel Reverter i confirmada per fonts de la Guàrdia Civil a Diari Més.

Per altra banda, la CUP de Tarragona ha iniciat aquesta matinada la campanya pel Sí tot enganxant diversos cartells a la porta de l’Ajuntament. Segons el grup municipal, aquesta acció s’ha dut a terme per tal de denunciar la manca de col·laboració del govern municipal amb la consulta convocada pel la Generalitat, ja que el consistori tarragoní s’ha negat a cedir espais municipals per a la votació. La CUP demana a Ballesteros «que es repensi la seva posició» després que prop de 9.000 ciutadans mostressin ahir, en l'acte d'inici de campanya a la Tarraco Arena Plaça, la seva disconformitat amb la decisió del govern municipal.

Pel que fa a la ciutat de Reus, la campanya pel Sí també ha començat amb una acció reivindicativa de la CUP. El grup municipal ha volgut penjar els primers cartells pel Sí just davant de l’hotel Gaudí, on s’allotgen les desenes d’agents de Policia Nacional que van arribar el passat dimarts a Reus. L'acció s'ha fet tot onejant estelades i als crits de «votarem» i «fora les forces d'ocupació».

El grup municipal d'ERC a Reus també va començar la campanya del Sí amb l'enganxada dels primers cartells del referèndum en una columna publicitària situada al carrer Salvador Espriu, davant el seu Casal Foment. L'acte va comptar amb la presència dels diputats Jordi Salvador, Teresa Jordà i Ester Capella; els senadors Jordi Marí i Elisenda Pérez; la portaveu d'ERC, Noemí Llauradó; la presidenta d'ERC, Ester Alberich; i la coordinadora de Joventut, Eva Ferran.

ERC de Reus, en l'acte d'enganxada dels primers cartells pel referèndum.

La campanya pel Sí comença amb detinguts i desobediència a TarragonaCedida

ERC de Reus, en l'acte d'enganxada dels primers cartells pel referèndum.

La campanya pel Sí comença amb detinguts i desobediència a TarragonaCedida

tracking