Diari Més

Iceta avisa l'alcalde de Gratallops que es pot enfrontar a un càstig judicial si se salta la llei

El primer secretari del PSC veu lògic que la Fiscalia investigui a tot aquell que hagi anunciat la comissió d'un delicte

Primer pla de Miquel Iceta, atenent els mitjans de comunicació el 14 de setembre de 2017

Miquel Iceta, Gratallops, 1-O, referèndumJordi Pujolar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, avisa l'alcalde de Gratallops (Priorat), Xavier Gràcia –va encapçalar la candidatura del PSC com a independent–, que si incompleix la llei col·laborant amb el referèndum, com ha anunciat, «s'exposa a conseqüències». Iceta adverteix a tots els electes que donin suport a una "

«activitat il·legal» que després no s'estranyin si la justícia els demana rendir comptes: «En una democràcia això és el que passa», ha etzibat. En aquest sentit, el primer secretari socialista considera que la investigació de la Fiscalia s'emmarca dins tota lògica. Iceta també ha recordat que el codi ètic del PSC preveu que qualsevol persona que sigui condemnada sigui apartada del partit.

«Cap alcalde socialista se saltarà la llei». Així de contundent s'ha mostrat el primer secretari del PSC a preguntes dels mitjans de comunicació sobre el posicionament d'alguns batlles del seu partit que no segueixen, estrictament, la línia marcada per la direcció del PSC. «Tots els alcaldes: son ciutadans i no estan per sobre de la llei. L'han de complir si no ho fan poden tenir conseqüències que tots lamentarem», insisteix.

Pel que fa als casos concrets, Iceta ha advertit l'alcalde de Gratallops que es pot enfrontar a un càstig judicial si se salta la llei. Preguntat per l'acord de Jordi Barllart amb el Govern per designar els espais propietat de la Generalitat pel referèndum, Iceta l'emmarca dins la normalitat: «Això demostra que no els calen els alcaldes per obrir locals de la Generalitat».

En aquest sentit, el líder socialista recorda que «el referèndum no existeix i potser en alguns llocs se celebra un simulacre». Iceta titlla d'error que el Govern vulgui arribar fins al final amb l'1-O i li retreu que vulgui «arrossegar» els Ajuntaments a l'organització d'un referèndum «il·legal».

De fet, segons Iceta és aquesta «opció política equivocada» la que ha provocat que la Fiscalia hagi decidit investigar els més de 700 alcaldes que donen suport a l'1-O. El primer secretari del PSC assegura que la investigació és «preliminar i de caràcter preventiu» i no creu que, en cap cas, es tracti d'una «persecució».

Iceta ha parlat de les darreres novetats de la investigació oberta per la Fiscalia des de Calella, on ha visitat l'hospital Comarcal per demostrar que «la vida segueix», tot i la campanya del referèndum que comença aquesta mitjanit. Entretant, assegura, «hi ha molts problemes del país que continuen esperant solucions».

El primer secretari del PSC també ha tornat a criticar els atacs contra alcaldes i regidors socialistes per negar-se a col·laborar amb l'1-O. «Ho portem amb serenor, però quan la pressió supera certes línies, com les amenaces, ho portarem a la Fiscalia», ha explicat.

tracking