Diari Més

La direcció d'El Vallenc havia estat alertada prèviament de l'escorcoll de la Guàrdia Civil

Ho va fer mateix periodista que va anunciar que a la impremta de Constantí s'havia produït material per l'1-O

Agents de la Guàrdia Civil a l'entrada del setmanari El Vallenc, aquest dissabte al matí.

La direcció d'El Vallenc havia estat alertada prèviament de l'escorcoll de la Guàrdia CivilJaume Sellart/EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director d'El Vallenc, FrancescFàbregas, ha explicat aquest diumenge al matí al programa 'Via Lliure' deRAC1que el local del setmanari estava vigilat des de feia dies i que van saber que la Guàrdia Civil els anava a fer un escorcoll el divendres passat, un dia abans que es produís la intervenció policial a la seu del mitjà.

El mateixFàbregasexplicava la seqüència dels fets a l'emissora de ràdio: «divendres ens va trucar un periodista preguntant-nos si la Guàrdia Civil ja havia arribat al setmanari. Ens va dir que tenia la informació de què estaven anant cap a El Vallenc. Pel que sembla no van venir divendres estaven esperant a tenir una segona ordre judicial que els permetés agafar ordinadors i altre material».

Preguntat sobre l'origen de la trucada, el director del setmanari va confirmar que la trucada l'havia fet el mitjà digital La RepúblicaCheca, el mateix que dies abans havia publicat que a la impremta de Constantí s'havia imprès material relacionat amb el referèndum de l'1 d'Octubre i que havia relacionat l'encàrrec amb l'Ajuntament de Valls i El Vallenc.

PerFàbregas, la trucada del mitjà, «és com a mínim sospitós que aquest senyor —el responsable del digital— sabés quan havia de venir la Guàrdia Civil». I afegia que el dissabte a primera hora del matí, quan va arribar a la seu del setmanari, «vaig veure agents de paisà (de fet ja feia dies que vigilaven el local) i aquest periodista que ja hi era».

Pel que fa a la intervenció de la Guàrdia Civil durant el registre,Fàbregasva explicar que en tot moment van actuar amb correcció, però que tota l'escena, amb «agents armats remenant-ho tot i enduent-se el meu ordinador personal, no va ser agradable.»

Fàbregasafegia que «ens han tractat com a delinqüents quan nosaltres no hem fet res». Preguntat per la seva vinculació amb el presumpte encàrrec de material pel referèndum, el director d'El Vallenc, es va limitar a dir que el procediment està sota secret de sumari i no va voler respondre «com ja vaig fer davant la Guàrdia Civil, on em vaig acollir al meu dret a no contestar».

Amb tot,Fàbregasindicava que la seva empresa —a més del setmanari també fa activitat gràfica— en el cas d'haver rebut un encàrrec com aquest no tenia perquè no assumir-lo. «Nosaltres ens dediquem a això».

L'escorcoll al setmanari és, per aFàbregas, «una demostració de força per part de l'Estat per mirar d'evidenciar que no permetran el referèndum».

El director d'El Vallenc afirmava que, «després de 29 anys, a la redacció dissabte vàrem passar un dels nostres pitjors dies», però també va valorar positivament la reacció de la gent que es va manifestar davant la seu de la publicació i la que també li va donar suport durant la seva declaració a la caserna de la Guàrdia Civil a Tarragona.

Julian Assange qualifica d'«indignant» l'actuació amb El Vallenc

L'activista i fundador de WikiLeaks, Julian Assange, ha penjat aquest dissabte un tuit on ha qualificat d'«indignant» que l'Estat espanyol «acusi» l'editor del setmanari El Vallenc, Francesc Fàbregas, per donar suport al referèndum d'independència de Catalunya. Poc després, Assange ha fet una altra piulada amb una imatge amb tancs tot advertint que «això no funcionarà a Catalunya». A més, ha defensat que «els catalans tenen dret a l'autodeterminació». «Les detencions només unifiquen i enforteixen», ha reflexionat en referència a l'arrest de Francesc Fàbregas el fundador de WikiLeaks.

tracking