Diari Més

La Guàrdia Civil registra la seu del setmanari El Vallenc

El registre estaria vinculat amb la recerca de documents relacionats amb el presumpte encàrrec de formularis electorals a la impremta de Constantí

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dissabte al matí, agents de la Guàrdia Civil s'han personat a les dependències del setmanari El Vallenc. Els agents estarien fent un registre de la seu de la publicació a la recerca de documentació relacionada amb la convocatòria del referèndum de l'1-O.

L'escorcoll es produeix un dia després del realitzat a les dependències de la indústria gràficaIndugrafOffseta Constantí, on la Guàrdia Civil no va trobar cap documenta amb les preteses llistes de participació electoral que s'assegurava s'havien imprès allí.

El digital que va explicar que a Constantí s'havia imprès documentació relativa al referèndum (La RepúblicaCheca), va vincular l'encàrrec d'aquest treball amb Valls. Va especular amb la possibilitat que fos el mateix alcalde de la ciutat, Albert Batet, qui ho fes —extrem aquest completament negat pel batlle vallenc— però també va especularamb quèes fes utilitzant el setmanari El Vallenc.

D'aquesta manera, la Guàrdia Civil, seguint les instruccions de fiscalia primer i ara d'un jutge, segueix fil per randa la suposada trama explicitada pel digital. És dóna la circumstància que el director del digital, Ricard Checa, és col·laborador habitual del setmanari.

Un total de sis agents haurien accedit dins les instal·lacions del setmanari que tot just estrenava aquesta setmana nova seu. Fonts del setmanari han explicat que els agents han entrat a les 11.30h dins el local.

El registre policial afectaria tant a l'actual seu del setmanari com a l'antiga, ubicada a la plaça de la Torratxa, d'acord amb les diligències decretades per un jutjat tarragoní a instàncies de la fiscalia.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, declarava aquest dissabte, en la seva intervenció davant el Consell Nacional del seu partit, «poden intervenir impremtes o assetjar un mitjà de comunicació local amb guàrdies civils, però dilluns amb la Diada els desbordarem democràtica i pacíficament, i l'1 d'octubre amb les urnes».

Davant la seu del setmanari, al carrer Colon de Valls, s'han anat concentrant veïns al llarg del matí i amb una pancarta reclamant democràcia, han acabat fent una mena de 'cordó de seguretat' que ha envoltant els agents de la Guàrdia Civil que vigilen l'entrada a les instal·lacions. Davant d'ells han col·locat una urna de cartró on han anat dipositant paperetes simulades.

El Col·legi de Periodistes condemna l'escorcoll

L'escorcoll de la Guàrdia Civil a la seu del setmanari El Vallenc, aquest dissabte, ha provocat el rebuig del sectors periodístics professionals. El col·legi de Periodistes ha condemnat els «registres a les redaccions» tot recordant que la informació i el periodisme són un «dret fonamental per a la democràcia». També s'hi ha pronunciat l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC), que ha titllat d'«incomprensible» l'escorcoll i ha mostrat el seu suport a l'editor de la publicació, que també és president de l'ACPC. Per la seva part el grup Barnils ha denunciat a través de les xarxes les «intolerables pressions als mitjans per frenar el referèndum de l'1-O.»

Puigdemont: «no busquen paperetes, busquen brega"

L'entrada i escorcoll de la Guàrdia Civil a les seus del setmanari El Vallenc de Valls ha suscitat el rebuig a les xarxes. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que l'operació, que s'ha dut a terme a instàncies de la fiscalia, «no busca paperetes, busca brega», i ha recomanat respondre amb una diada multitudinària. El vicepresident, Oriol Junqueras, ha mostrat la seva sorpresa per l'entrada de la Guàrdia Civil a un mitjà de comunicació, «símbol màxim de la llibertat d'expressió i pensament».

Nou registre a l'impremta de Constantí

La Guàrdia Civil ha tornat a entrar aquest dissabte a la impremta Indugraf Offset de Constantí a la recerca de documentació o material relacionat amb el referèndum de l'1-O. Set agents de la policia judicial de l'Institut armat han entrat a la impremta a un quart d'una del migdia per inspeccionar els locals a la recerca d'algun rastre de documentació. Aquest divendres la Guàrdia Civil ja va inspeccionar els locals durant dues hores, seguint l'ordre de la fiscalia de Tarragona, després d'haver practicat durant dos dies escorcolls als vehicles que accedien a l'empresa.

Segons fonts del TSJC el jutjat de guàrdia de Tarragona va obrir unes diligències prèvies aquest divendres al vespre després de rebre una denúncia de Fiscalia per 'desobediència, prevaricació i malversació de cabals públics'.

Agents de la Guàrdia Civil d'esquena mirant la seu del setmanari 'El Vallenc', el 9 de setembre del 2017 (Horitzontal).

El Vallenc, Guàrdia CivilACN

Imatge d'un veí pujada aquest dissabte a matí a Twitter.

La Guàrdia Civil registra la seu del setmanari El Vallenc@jordimigo

Concentració davant la seu del setmanari El Vallenc.

La Guàrdia Civil registra la seu del setmanari El Vallenc@CarlosDeValls

tracking