Diari Més

Cultura

Montbrió obre les portes a l'art

La sisena edició de la mostra d’arts visuals Montbriart ha portat una cinquantena de creadors del territori

Els veïns del poble obren els portals de les seves cases per acollir les exposicions artístiques.

montbrió obre les portes a l'artCarles Magrané

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a Montbrió del Camp la sisena edició de la mostra d’arts visuals Montbriart. Des del migdia de dissabte i fins al vespre de diumenge, una cinquantena d’artistes del territori han exposat els seus treballs en espais singulars: les cases dels veïns del poble, que en complicitat amb la mostra, cedeixen els portals de casa seva.

D’aquesta manera, el públic visitant té una oportunitat única i doble: contemplar el treball d’artistes del territori, i entrar en espais de gran valor patrimonial, molts dels quals tenen més d’un segle d’història, i que han sigut detalladament mantinguts o restaurats pels seus propietaris.

Any rere any ha anat augmentant el nombre de creadors que s’han donat cita a Montbrió, des dels disset de la primera edició fins a arribar, enguany, a una cinquantena d’artistes. En aquesta edició el públic hi ha trobat un bon nombre de creadors que ja són fidels aliats de Montbriart, com la reusenca Fina Veciana o el riudomenc Jobacasen. Entre els treballs exposats hi havia pintura, il·lustració, fotografia, ceràmica, gravat i joieria, entre d’altres.

La mostra està articulada en forma de passeig, de manera que el públic només ha de caminar pels carrers adjacents a la plaça de la Vila i es va trobant els portals oberts, on pot entrar per contemplar –i comprar, si s’escau–, els treballs exposats.

Montbriart també incorpora la presència d’un artista convidat, que enguany ha estat la ceramista reusenca Neus Segrià, reconeguda com a millor ceramista de Catalunya l’any 2016, que ha cedit un recull de peces per ser mostrades a la Casa de la Vila. En paral·lel, Jaume Queralt ha fet una intervenció artística a l’església del Carme, mostrant diversos treballs de temàtica religiosa. I el col·lectiu reusenc L’illa del safrà ha presentat la mostra La pell de Montbrió.

L’edició d’enguany s’ha complementat amb tallers per a infants i adults, actuacions musicals, mercadet d’artesania, una activitat de Geocatching i jocs per a la mainada. Per la seva banda els artistes locals han tingut, com ja és habitual, el seu propi espai expositiu.

Amb aquesta sisena edició Montbriart es consolida com una mostra original i reeixida, en què la voluntat d’obrir les portes del poble depassa la metàfora i esdevé un atractiu en si mateix. La selecció de treballs exposats és encertada, i configura una bona oportunitat per contemplar les obres dels creadors consolidats del nostre territori, així com dels treballs que, moltes vegades, passen desapercebuts per falta d’aparadors on ser mostrats.

Els organitzadors de Montbriart –l’Ajuntament de Montbrió i la Casa de Cultura– han sabut trobar la manera de fer-se grans de manera mesurada, sense perdre pel camí la complicitat dels artistes, del públic i, sobretot, dels veïns, agents indispensables per donar forma i vida a aquesta singular iniciativa.

tracking