Diari Més

Mobilitat

Dilluns es restablirà el servei ferroviari entre Reus i Marçà-Falset

Les obres de millora i condicionament al túnel de l'Argentera s'estan enllestint

Pla general de passatgers baixant del tren a l'estació de Marçà-Falset de la R-15. Imatge del 14 de juliol de 2017.

Els usuaris de la R-15 entre Reus i Marçà-Falset faran aquest tram en autobús del 29 de juliol al 3 de setembreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei ferroviari en el tram entre les estacions de Reus i Marçà-Falset, de la línia d’ample convencional Barcelona-Móra la Nova-Saragossa, es restablirà el dilluns vinent, 4 de setembre. Així ho informen Adif i Renfe, que preveuen que les obres de millora i condicionament executades al túnel de l’Argentera ja estaran enllestides o pràcticament acabades.

D’aquesta manera, els trens de la línia R15 de Rodalies (Barcelona Estació de França – Reus – Riba-roja d’Ebre), recuperaran les seves freqüències i itineraris habituals entre Les Borges del Camp i Marçà-Falset. El restabliment d'aquest tram també permetrà la recuperaciódel servei en tren per als viatgers de les línies R13 (Barcelona Estació de França - Lleida per Valls), i R14 (Barcelona Estació de França - Lleida per Tarragona i Reus), entre Les Borges Blanques i Lleida.

Les millores a l'Argentera hanconsistit en modernitzar la infraestructura de via en aquest punt, que, amb una longitud de 4.044 metres, és el túnel no urbà de la xarxa d’ample convencional més llarg de Catalunya i el tercer d’Espanya. Amb un pressupost superior als 2 milions d’euros (inclosos els materials), se suprimirà de forma progressiva la limitació temporal de velocitat (LTV) existent en aquest punt. Els principals treballs han consistit en la renovació d’una tercera part de la superestructura de via del túnel i la rehabilitació de la part restant. Per a això, s’ha realitzat la substitució i rehabilitació del carril i les travesses; el sanejament de la capa de balast; l’optimització dels paràmetres geomètrics de la infraestructura, la millora del sistema de drenatge, la neteja de cunetes, i la col·locació de noves juntes i de malla geotèxtil en diferents punts.

Reajustament horari de les línies R13 i R14

L'horari en el tram Lleida – Juneda serà modificat, comportant variacions de 5 minuts de mitjana en el pas de les circulacions, únicament, en aquest tram. Aquest canvi s’adopta per les operacions que està duent a terme Adif per a la reposició de les instal·lacions ferroviàries a Puigverd i Juneda (Lleida), que es van veure greument afectades per una incidència produïda el 14 d’agost després d’uns incendis que van inutilitzar els sistemes de gestió de trànsit, comunicacions, senyalització i instal·lacions de seguretat en aquests dos punts. Una situació que comporta la limitació temporal de la capacitat de circulacions a l’esmentat trajecte.

tracking