Diari Més

Municipal

El Síndic diu que les zones blaves adjacents de Cambrils i Vinyols estan ben diferenciades

Seguirà estudiant les queixes dels usuaris, que són multats per pagar el tiquet a la zona blava del municipi contrari sense ser-ne conscients

Una part del carrer Cristòfor Colom pertany a Cambrils, mentre que l'altra a Vinyols i els Arcs.

El Síndic diu que les zones blaves adjacents de Cambrils i Vinyols estan ben diferenciadesGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Síndic de Greuges va decidir intervenir d'ofici en la problemàtica de les zones blaves adjacents de Cambrils i Vinyols i els Arcs arran de les queixes dels usuaris, i ara conclou que els dos consistoris han dut a terme prous treballs per diferenciar les zones dels dos municipis. «S'han fet treballs de pintura viària amb el nom del municipi al qual pertany l'aparcament, s'han instal·lat vinils identificatius, s'han instal·lat plànols per facilitar-ne la ubicació, etc», i també valora positivament «l'atenció que s'està donant a les persones que han rebut butlletins de denúncia, com l'atenció presencial i telefònica que inclou recomanacions sobre com procedir», conclou l'informe, valorant aquestes mesures.

En el seu moment, el Síndic va demanar als dos consistoris informació sobre les mesures que tenien previst endegar per resoldre aquesta problemàtica. D'aquesta manera, es tanca l'actuació d'ofici, però el Síndic continua treballant en aquest cas «a partir de les queixes rebudes dels ciutadans, que havien quedat suspeses en espera de rebre la resposta de l'Administració». «En cada cas, caldrà veure quina és la solució que s'ha donat als afectats i si aquesta es correspon amb la informació rebuda pel Síndic».

Aquesta problemàtica és a la zona del Molí d'Avall, que forma part de Vinyols i els Arcs, i és adjacent al municipi de Cambrils. Alguns carrers fins i tot estan dividits entre els dos municipis, com l'avinguda de Cristòfor Colom, on cada banda del carrer pertany a una de les dues poblacions. Des de l'inici de l'estiu, les zones blaves dels dos municipis estan gestionades per dues empreses diferents, fet que suposa que les tarifes, així com les dates d'inici del sitema tarifari, siguin diferents. A més, però, les sancions són una problemàtica important:moltes persones que no són de la zona i que no coneixen els límits de cada municipi aparquen a una zona blava d'una de les dues localitats, i paguen el tiquet a una màquina de l'altre sense adonar-se'n. Els agents de les zones blaves els posen multes i sancions com si no haguessin pagat tiquet, quan ho han fet però a l'altre municipi.

tracking