Diari Més

La DO Tarragona inicia la verema amb bones previsions de qualitat del raïm

Tot i això, es preveu una collita lleugerament inferior que l'anterior

Els viticultors han començat la verema amb les varietats més primerenques, que són les blanques, com el chardonnay.

La DO Tarragona inicia la verema amb bones previsions de qualitat del raïmDO Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bona part dels cellers de la DO Tarragona ja es troben de ple en la campanya de verema 2017, una campanya que s’ha avançat al voltant de deu dies respecte el que ha estat habitual en els darrers anys com a conseqüència de les elevades temperatures dels mesos de juliol i agost. De fet, els primers cellers que van començar la recol·lecció va ser a l’Alt Camp tot just després de la Mare de Déu d’agost, uns deu dies més aviat que l’any passat.

Els viticultors de la DO Tarragona han començat la verema amb les varietats més primerenques que són les blanques com el chardonnay, i després el moscatell, el macabeu i la parellada i també l’ull de llebre, que és la primera de les varietats negres. Posteriorment es començarà la verema amb la resta dels raïms negres. La previsió de la verema als territoris de la DO Tarragona (Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès i Ribera d’Ebre) és que finalitzi a finals d’octubre ja que en els territoris que tenen les finques a més alçada la verema s’allarga una mica més, ja ben entrada la tardor.

Les previsions de la verema 2017 són similars a les de l’any passat, tot i que les primeres setmanes apunten a un petit descens per la manca de pluja, un descens que es podria situar entre un 5 i un 10%. En canvi l’estat sanitari del raïm és excel·lent sense cap tipus de podridura. Si en les properes setmanes la meteorologia respecta les taques de la verema s’espera que aquesta sigui de molt bona qualitat, un fet fonamental per poder elaborar bons vins després en el celler.

tracking